Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Η Καλαμάτα υποδέχθηκε την Ολυμπιακή Φλόγα

Η Καλαμάτα, υποδέχθηκε με σεβασμό και τιμή την Ολυμπιακή Φλόγα, αποτελώντας σταθμό στο ταξίδι της προς το Τόκυο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020. Η υποδοχή, λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί έναντι του κορωνοϊού και σε συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς (Υπουργείο, ΕΟΔΥ, ΕΟΕ), έγινε με μία λιτή τελετή στην Κεντρική Πλατεία Β. Γεωργίου, ενώ η πορεία της Φλόγας μεταδόθηκε ζωντανά από τα social media του Δήμου, προσελκύοντας τον ενδιαφέρον χιλιάδων χρηστών του διαδικτύου.

Κατά την τελετή, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, η εκπρόσωπος της οργανωτικής επιτροπής «Τόκυο 2020» Hiromi Kawamura, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας Θανάσης Βασιλειάδης καθώς ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Την τελετή τίμησαν επίσης με την παρουσία τους, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, οι Βουλευτές Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.

Λαμπαδηδρόμοι ήταν οι Μαρία Χάσκου, Διονύσης Πουλής, Νίκη Αθανασοπούλου, Παναγιώτης Βεργινάδης και Γιώργος Λαζαρίδης.

Ευχαριστούμε τους συνοδούς των Λαμπαδηδρόμων Χανδρινό Σπύρο, Τρυπάνη Λένα, Φωτάκη Αναστασία , Καλαντζή Χρήστο, Αθανασουλάκη Μυρτώ.

Ακολούθησαν βραβεύσεις των Μαρία Αλεβίζου, Μαρία Κωστοπούλου, Γιώργου Φωτάκη, Ηλία Μάλαμα και Κλέλιας Πανταζή. Επίσης βραβεύτηκε ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος. Να σημειωθεί ότι πρώτη φορά βραβεύεται Πρόεδρος της ΕΟΕ από Δήμο.

Η Ολυμπιακή Φλόγα αναχώρησε σήμερα, Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020, με τον 6ο λαμπαδηδρόμο, Παναγιώτη Λαγοπάτη.

Ο Δήμος ευχαριστεί την Οργανωτική Επιτροπή, τους εθελοντές, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης καθώς και  την Ελληνική και Δημοτική Αστυνομία, για τη σημαντική βοήθειά τους. Επίσης τη Δημοτική Φιλαρμονική για την υποστήριξης της τελετής.

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech