Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Επιτυχημένη δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 22 Μαΐου 2020 στην Καλαμάτα, στον προαύλιο χώρο του 24ου Δημοτικού Σχολείου, εθελοντική αιμοδοσία για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών σε αίμα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πρόκειται για δράση εθελοντικής αιμοδοσίας που αποτελεί πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και υλοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Στην Καλαμάτα βρέθηκε σήμερα και ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η Καλαμάτα σήμερα παίρνει τη «σκυτάλη» για τη διοργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας. Οι αυξημένες ανάγκες για αίμα και λόγω της πανδημίας, μας οδηγούν σε δράσεις καίριας σημασίας και συνάμα απλές όπως αυτή. Πέντε λεπτά από τη ζωή μας μπορεί να χαρίσει ζωή σε κάποιον συνάνθρωπο μας, φίλο, γνωστό, συγγενή. Στεκόμαστε δίπλα σε κάθε πρωτοβουλία που αγκαλιάζει τον συνάνθρωπο και θα συνεχίσουμε με χαρά. Καλωσορίζουμε τον κύριο Γιαννόπουλο και την ομάδα του Χαμόγελου του Παιδιού στην Καλαμάτα. Το έργο τους είναι πασίγνωστο και εμείς θα είμαστε πάντα αρωγοί στις προσπάθειες τους. Καλώ όσους φίλους Καλαματιανούς δεν πρόλαβαν να μας βοηθήσουν στην σημερινή μας προσπάθεια να το κάνουν έτσι και αλλιώς όποια μέρα επιθυμούν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Η ανάγκη για αίμα δεν σταματά ποτέ».

ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ «ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»

Από την πλευρά του «Χαμόγελου του Παιδιού» ο Κώστας Γιαννόπουλος, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Συνεχίζουμε το οδοιπορικό. Είμαστε στην Καλαμάτα στην πόλη της καρδιάς μου, καθώς μεγάλωσα εδώ με τον παππού μου. Όπως είπε και ο Δήμαρχος το οδοιπορικό αυτό γίνεται με τη σύμπραξη δυνάμεων. Μόνο με συνεργασίες και συνέργιες θα έχουμε αποτελέσματα. Συμπληρώνουμε τις ήδη υπάρχουσες προσπάθειες που έχουν γίνει. Από πλευράς αιμοδοσίας έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στην Καλαμάτα. Πολλές φορές λέμε εκφράσεις που έχουν γίνει κλισέ αλλά δεν καταλαβαίνουμε πόσο σημαντική είναι η ουσία τους. Εγώ χρειάστηκα αίμα με τον γιο μου και δεν του έδιναν. Με την ευκαιρία να πω πως έχουμε κάνει συζητήσεις με το Δήμαρχο και θα προχωρήσουμε άμεσα στην υλοποίηση όσων έχουμε συμφωνήσει, με ένα σύμφωνο συνεργασίας που αφορά την πρακτική πλέον αντιμετώπιση θεμάτων όπως είναι οι εξαφανίσεις, η Δημοτική Αστυνομία, όπως είναι κοινωνικά θέματα κ.ά. Προετοιμαζόμαστε για το νέο κτήριο και τις νέες υπηρεσίες που θα πραγματοποιηθούν στην Καλαμάτα το επόμενο διάστημα». 

Τονίζεται ότι η δράση της εθελοντικής αιμοδοσίας θα συνεχιστεί στην Πελοπόννησο, με επόμενους προορισμούς την Πάτρα, τον Πύργο και την Κόρινθο.

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech