Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς, που διεξήχθη για μία ακόμα χρονιά στην Καλαμάτα, κατά το διήμερο 11-12 Ιουλίου 2020. Το Φεστιβάλ, που γίνεται θεσμός, διοργανώθηκε από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καλαμάτας, με συνδιοργανωτές το Δήμο Καλαμάτας, την Π.Ε. Μεσσηνίας, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και το Δήμο Πύλου Νέστορος, ενώ τελούσε υπό την αιγίδα του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Σε σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Διανύουμε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, που λόγω και της πανδημίας του κορωνοϊού  οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί αυξάνουν ακόμα περισσότερο την πίεση στην κοινωνία και σχεδόν στο σύνολο των κλάδων της οικονομίας.

Η αγροτική παραγωγή, ο πρωτογενής τομέας αποτέλεσε διαχρονικά τον βασικό πυλώνα της τοπικής μας οικονομίας. Το λάδι, η ελιά, ο πράσινος χρυσός όπως μάθαμε να το λέμε αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για την περιοχή μας. Και οφείλουμε όχι μόνο να το προστατεύσουμε και να το εκμεταλλευτούμε, αλλά να διασφαλίσουμε την ποιότητά του αναδεικνύοντας τα μοναδικά και ευεργετικά χαρακτηριστικά του.

Ως Δήμος Καλαμάτας συνεχίζουμε να στηρίζουμε τις προσπάθειες του Αγροτικού Συνεταιρισμού, στηρίζοντας με τον τρόπο αυτό και το προϊόν της περιοχής μας».

 

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech