Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Ο Δήμος στηρίζει τη συνάντηση στίβου «Παπαφλέσσεια»

Ο Μεσσηνιακός Γ.Σ. σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον ΣΕΓΑΣ και υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού διοργανώνει αύριο, Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020, στις 6 το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, τη συνάντηση στίβου «ΤΑ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΕΙΑ».

Λόγω της πανδημίας του COVID-19 και των μέτρων προστασίας που ισχύουν από την Ελληνική πολιτεία οι αγώνες φέτος θα διεξαχθούν μόνο με Έλληνες και Κυπρίους αθλητές και αθλήτριες και χωρίς την παρουσία κοινού.

Τα Αγωνίσματα είναι:

Άνδρες :100μ, 200μ ,800μ ,400μ μετ´ εμποδίων

Γυναίκες :100μ, 200μ, 400μ, 800μ, 100, Μήκος, Επί κοντώ

Μεταξύ των αθλητών που έχουν δηλώσει συμμετοχή είναι οι: Κυριακοπούλου, Σπανουδάκη, Τριβυζάς, Κολοκυθά, Καρύδη, Καρκαλάτου, Δουβαλίδης κ.ά.

Ενόψει της συνάντησης των «Παπαφλεσσείων» συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο Καλαμάτας παραχώρησαν σήμερα, Τρίτη 28 Ιουλίου 2020, οι Θανάσης Βασιλόπουλος, Δήμαρχος Καλαμάτας, Στάθης Αναστασόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, οι εκπρόσωποι του Μεσσηνιακού Γ.Σ. Παναγιώτης Στασινόπουλος (πρόεδρος) και Δημήτρης Πουλόπουλος (μέλος και της διοίκησης του ΣΕΓΑΣ), καθώς και ο πρωταθλητής στα 110 μ. εμπόδια Κωνσταντίνος Δουβαλίδης. Παρόντες επίσης ήταν και αθλητές της ομάδας του ΜΓΣ που συμμετείχε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα και διακρίθηκε. 

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος, μεταξύ άλλων, ανέφερε:  

«Η Καλαμάτα είναι μια ιδανική πόλη για την ανάπτυξη του μαζικού και του αγωνιστικού αθλητισμού. Με εξαιρετικές κλιματολογικές συνθήκες. Με εύκολη πρόσβαση, με αυτοκινητόδρομο, αεροδρόμιο, λιμάνι, σύγχρονο Νοσοκομείο κι όλες τις δομές υγείας.

Τα τελευταία χρόνια γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου μας. Οι αθλητικές μας εγκαταστάσεις βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο, ενώ το Δημοτικό Στάδιο έχει φορέσει τα καλά του, τηρουμένων των αναλογιών, υποδεχόμενο τα Παπαφλέσσεια 2020.

Αυτό το σπουδαίο αθλητικό γεγονός που ξεκίνησε πριν από 64 χρόνια το 1956. Τα πρώτα χρόνια συμμετοχή δήλωναν μόνο Έλληνες αθλητές και πρωταθλητές και από το 1996 και μετά εξελίχθηκε σε ένα διεθνές Μίτινγκ με πολύ σημαντικές παρουσίες και εξαιρετικές επιδόσεις. Τα τελευταία χρόνια λόγω της κοινωνικοοικονομικής κρίσης έχασε την αίγλη του. Ευκαιρία τώρα με αφορμή την πρόταση του ΣΕΓΑΣ για την υπογραφή του μνημονίου συνεργασία για την ανάπτυξη προπονητικού κέντρου να αποκτήσει το συγκεκριμένο αθλητικό γεγονός την δυναμική του παρελθόντος.

Έτσι και φέτος και παρά τους προβληματισμούς και τις αμφιβολίες τα “Παπαφλέσσεια” είναι εδώ για να συνεχίσουν αδιάκοπα το ταξί τους στο χρόνο».

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech