Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Άρση της προσωρινής πεζοδρόμησης επί της Ναυαρίνου μεταξύ Φαρών και Ακρίτα

Επί των προσωρινών κυκλοφοριακών μέτρων και των ρυθμίσεων αύξησης του χώρου για την εξυπηρέτηση των πεζών και των μετακινούμενων με ήπιες μορφές μετακίνησης, συζήτησε στην 10η/2020 συνεδρίασή της (μέσω τηλεδιάσκεψης), σήμερα Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Κατά πλειοψηφία, η Επιτροπή αποφάσισε να κάνει δεκτή την εισήγηση του Δημάρχου για πρόωρο τερματισμό των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων επί της Ναυαρίνου και συγκεκριμένα της πεζοδρόμησης κάθε βράδυ μεταξύ 20.00-02.00 στο τμήμα μεταξύ των οδών Φαρών και Ακρίτα.

Με την απόφαση, επανέρχεται η κυκλοφορία στο εν λόγω τμήμα στην προτέρα κατάσταση.

Κατά την εισήγησή του ο Δήμαρχος, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Ως Δημοτική Αρχή επιλέξαμε να εκμεταλλευτούμε τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και τις δυνατότητες που είχαμε για να προχωρήσουμε σε προσωρινές παρεμβάσεις δίνοντας περισσότερο δημόσιο χώρο στους πεζούς. Στο πλαίσιο αυτό και οι προτάσεις που κατατέθηκαν το προηγούμενο διάστημα και οι οποίες δοκιμάστηκαν στην πράξη.

Οι συνθήκες είναι ξεκάθαρο ότι αλλάζουν διαρκώς. Σήμερα έχουμε νέα δεδομένα, νέα δεδομένα κυρίως σε σχέση με την εξέλιξη της πανδημίας, κάτι που ανέτρεψε και τις όποιες εκτιμήσεις για την τουριστική κίνηση στην περιοχή. Στο πλαίσιο αυτό υπό κρίση τέθηκε και η αναγκαιότητα των προσωρινών παρεμβάσεων στο παραλιακό μέτωπο.

Είχαμε το μέτρο της μονοδρόμησης – πεζοδρόμησης το οποίο δεν είχε τα αποτελέσματα που αναμέναμε και για το λόγο αυτό απεσύρθη την προηγούμενη εβδομάδα. Σήμερα, εστιάζοντας στην πρώτη φάση των προσωρινών μέτρων σχετικά με την πεζοδρόμηση της οδού Ναυαρίνου μεταξύ οδών Φαρών και Ακρίτα από 20:00 έως και 02:00, προτείνουμε τον πρόωρο τερματισμό του μέτρου, αντί για τις 15 Σεπτεμβρίου όπως αρχικώς είχαμε αποφασίσει. Κι αυτό καθώς εκτός των αιτημάτων της συντριπτικής πλειοψηφίας των επαγγελματιών, παρατηρήσαμε ότι και οι πολίτες το αντιμετώπισαν με επιφυλακτικότητα.

Επαναλαμβάνω. Οι συνθήκες είναι σύνθετες και σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε να δημιουργήσουμε περισσότερα προβλήματα, με δεδομένο ότι πάμε όπως όλα δείχνουν και σε νέα αυστηρότερα μέτρα λόγω Covid. Το σίγουρο είναι ένα, ότι η συζήτηση για το παραλιακό μέτωπο άνοιξε και στη βάση αυτή θα πορευτούμε όλο το επόμενο διάστημα».

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech