Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά 2020 - 2021

Το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά 2020 – 2021 χτύπησε και πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός, στα σχολεία του Δήμου Καλαμάτας, σήμερα Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020. Η φετινή σχολική χρονιά ξεκινάει υπό πρωτόγνωρες συνθήκες, λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος παρευρέθη στην τελετή του αγιασμού και ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά στο 2ο Δημοτικό Σχολείο, το 3ο Γυμνάσιο, στο 1ο ΕΠΑΛ  καθώς και στα εκπαιδευτήρια Μπουγά, ενώ εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής παρευρέθησαν σε σχολικές μονάδες στον αστικό ιστό και σε δημοτικά διαμερίσματα.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος με αφορμή την έναρξη της σχολικής περιόδου, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Φέτος λόγω των συνθηκών, η σχολική χρονιά είναι διαφορετική. Οι συνθήκες μας επιβάλλουν να συνεργαστούμε για να μπορέσουμε να φέρουμε θετικά αποτελέσματα. Αυτό ήταν και το σημερινό μου μήνυμα στα παιδιά. Να γίνουν η ασπίδα που δεν θα επιτρέψει στον ιό να μπει στα σπίτια τους. Αυτό μπορούμε να το επιτύχουμε με συγκεκριμένο τρόπο και διαδικασίες. Φοράμε τη μάσκα μας, πλένουμε τα χέρια μας. Οι μάσκες μοιράστηκαν ήδη στα σχολεία και ακολουθούν τα παγουρίνια. Τα σχολεία μας είναι πεντακάθαρα, κάτι που μας μετέφεραν και οι διευθυντές σήμερα και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να διατηρηθούν σ’ αυτό το υψηλό επίπεδο. Τα σχολεία πρέπει να λειτουργούν και εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε για να μην έχουν οι γονείς φόβο και δεύτερες σκέψεις. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου καμία τάξη και κανένα σχολείο να μην κλείσει τη φετινή σχολική περίοδο. Για να το καταφέρουμε αυτό τηρούμε τους κανόνες. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση. Εύχομαι σε παιδιά και εκπαιδευτικούς καλή δύναμη. Οι εκπαιδευτικοί μας φέτος εκτός από το εκπαιδευτικό έργο τους καλούνται να παράγουν και κοινωνικό. Όλοι μαζί θα συνεργαστούμε και θα τα καταφέρουμε!».

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech