Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Συνάντηση εργασίας για τα Κέντρα Κοινότητας

Συνάντηση εργασίας στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Δήμου Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2020. Αντικείμενο της συνάντησης «Ο ρόλος της Επιτελικής Δομής και των Κέντρων Κοινότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» και η επίλυση προβλημάτων υλοποίηση των έργων στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου από το ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014-2020 έργου «Σύσταση και λειτουργία Επιτελικής Συντονιστικής Δομής Κοινωνικής ένταξης (Περιφερειακή Κοινωνική Πύλη)».

Σημειώνεται ότι τα Κέντρα Κοινότητας καλούνται να διαδραματίσουν λειτουργικό ρόλο στην άσκηση της κοινωνικής πολιτικής, παρά τα προβλήματα που έχουν παρατηρηθεί. Στο πλαίσιο της συνάντησης υπήρξε ανάλυση, μεταξύ άλλων, συνεδριάσεων των κοινωνικών επιτροπών παρακολούθησης. Επίσης αναφορές υπήρξαν στη λειτουργία των κινητών μονάδων, ενώ δόθηκαν οδηγίες και κατευθύνσεις ως προς την επίλυση των διαφόρων ζητημάτων.

Στη συνάντηση εργασίας, συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, εκπρόσωπος του Υπ. Ανάπτυξης και της Διαχειριστικής Αρχής, ενώ το Δήμο Καλαμάτας εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης και η αναπλ. Διευθύντρια της Δ/νσης Πρόνοιας Λευκοθέα Καράμπελα.

Υπενθυμίζεται ότι το Κέντρο Κοινότητας Νομού Μεσσηνίας έχει έδρα το Δήμο Καλαμάτας, ενώ διαθέτει και Κινητή Μονάδα που επισκέπτεται σταθερά και περιοδικά τους υπόλοιπους Δήμους της Μεσσηνίας.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech