Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας συναντήθηκε ο Δήμαρχος για το Διεθνές Εκπαιδευτικό Κέντρο Πτήσεων

Συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο είχε χθες, Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020 στο Πεντάγωνο, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος. Αντικείμενο της συνάντηση η αναβάθμιση της 120 ΠΕΑ και η δημιουργία στην Καλαμάτα Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου Πτήσεων.

Ο Δήμαρχος σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό, ανέφερε:

«Είχα στο Πεντάγωνο μία προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο. Ζήτησα από τον Υπουργό και έλαβα ενημέρωση σχετικά με τα όσα η Κυβέρνηση προωθεί και αφορούν τον σχεδιασμό για τη δημιουργία στην Καλαμάτα, στην 120 ΠΕΑ, Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου Πτήσεων. Οφείλω να πω ότι πάντα ο Υπουργός έχει την πόρτα ανοιχτή. Είναι σημαντικό να υπάρχει καλή επικοινωνία για να αποφεύγονται διαφόρων ειδών παρερμηνείες.

Για το θέμα αυτό υπάρχουν εξελίξεις. Μιλάμε για τη δημιουργία όπως προανέφερα στην Καλαμάτα, Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου Πτήσεων.

Έθεσα στον Υπουργό και πάλι, όπως είχα κάνει και σε προηγούμενη συνάντησή μας ερωτήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία και οι απαντήσεις του νομίζω είναι ξεκάθαρες. Είναι προφανές ότι σχετικά θα ενημερωθεί και το Δημοτικό Συμβούλιο στην ερχόμενη συνεδρίαση.

Καταρχάς ο Υπουργός ήταν κατηγορηματικός στο ότι δεν θα υπάρχει μεγαλύτερη ηχορύπανση. Μιλάμε για αναβάθμιση εγκαταστάσεων και φυσικά νέα πτητικά μέσα και εξοπλισμό. Αυτά θα πραγματοποιηθούν σε βάθος διετίας.  

Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επηρεαστεί η λειτουργία του Πολιτικού Αεροδρομίου και αυτό είναι κρίσιμο, καθώς ο Διεθνής Αερολιμένας συνδέεται με έναν βασικό πυλώνα ανάπτυξης για την περιοχή που είναι ο τουρισμός. Δεν θα υπάρξει λοιπόν ζήτημα, άλλωστε υπάρχουν αντίστοιχα παραδείγματα συνύπαρξης όπως για παράδειγμα στο αεροδρόμιο της Σούδας Χανίων και το αεροδρόμιο Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη.

Επειδή έχουν ακουστεί διάφορα σε σχέση με τους εκπαιδευόμενους και το πόσοι θα είναι κι από πού. Και σήμερα πρέπει να γνωρίζουμε ότι στην 120 ΠΕΑ εκπαιδεύονται αλλοδαποί πιλότοι. Ο Υπουργός διαβεβαίωσε και προφανώς όλα αυτά θα αποτελέσουν και αναφορές στο τελικό κείμενο, ότι δεν πρόκειται να είναι μεγάλες οι διαφορές σε σχέση με τους σημερινούς εκπαιδευόμενους.

Σε κάθε περίπτωση, η Καλαμάτα έχει μόνο να κερδίσει, μέσα από τις επενδύσεις που θα υπάρξουν, μέσα από τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν, μέσα από την οικονομική δραστηριότητα που θα αναπτυχθεί, αλλά και μέσα από την προβολή που θα υπάρξει διεθνώς».

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech