Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Η Πρωτοχρονιά του 2021 στην Καλαμάτα

Διαφορετική από τα προηγούμενα χρόνια, λόγω της πανδημίας του Covid-19, ήταν η υποδοχή του νέου έτους 2021 στην Καλαμάτα, όπως και στην υπόλοιπη χώρα, δίχως εορταστικές εκδηλώσεις.

Το πρωί της Πρωτοχρονιάς και εορτής του Αγίου Βασιλείου, τελέστηκε από τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, συμπαραστατουμένου από κληρικούς, Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού. Στην τελετή παρέστη ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, Βουλευτές, εκπρόσωποι της Περιφέρειας και άλλοι αιρετοί του Δήμου.

Εν συνέχεια, ο Δήμαρχος παρέστη στην τελετή κοπής της βασιλόπιτας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, στο Διοικητήριο, η οποία πραγματοποιήθηκε με την τήρηση όλων των αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων και παρουσία μόνο 9 ατόμων.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις προκλήσεις που το 2021 θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε, αλλά και στο αισιόδοξο μήνυμα που έρχεται μέσα από το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Ο κ. Βασιλόπουλος εστίασε επίσης στα μεγάλα έργα και στις διεκδικήσεις του Δήμου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για συνεργασίες όλων των φορέων. Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του Δημάρχου στα μηνύματα αλλά και στους συμβολισμούς που το 2021 φέρνει για την πατρίδα μας αλλά και την Καλαμάτα, με τη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης του 1821. «Εύχομαι το νέο έτος να είναι δημιουργικό, ειρηνικό, παραγωγικό σε όλα τα επίπεδα. Ας φέρει το 2021 και πάλι τα χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους» τόνισε ο Δήμαρχος.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως ανήμερα την Πρωτοχρονιά λειτούργησε κανονικά με κατ' οίκον διανομή το Δημοτικό Συσσίτιο, υποστηρίζοντας με ζεστό φαγητό περί τους 100 δικαιούχους, όπως έγινε τα Χριστούγεννα.

  

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech