Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Δολιοφθορές σε εγκαταστάσεις του δημοτικού φωτισμού

Την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021, μετά τη λήξη του ωραρίου εργασίας, ενημερώθηκε τηλεφωνικά ο αρμόδιος δημοτικός υπάλληλος, από Αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, ότι σε περιοχές της Καλαμάτας είχε τεθεί εκτός λειτουργίας ο δημοτικός φωτισμός. Κατά το χρονικό αυτό διάστημα, συμπληρωματικά αναφέρεται  ότι στην πόλη, δεν υπήρξαν έντονα καιρικά φαινόμενα ή κάτι άλλο που να δικαιολογούσε πιθανό πρόβλημα στο δημοτικό φωτισμό.

Τόσο το βράδυ της 27ης Ιανουαρίου όσο και το πρωί της 28ης Ιανουαρίου, άτομα του συνεργείου του Δήμου, μετέβησαν στις περιοχές αυτές και διαπίστωσαν ότι ήταν κατεβασμένες οι ασφάλειες σε μετρητές ρεύματος του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. που σχετίζονταν με το δημοτικό  φωτισμό.

Ειδικότερα παρατηρήθηκε από το συνεργείο του Δήμου ότι όπου υπήρχε αυτόματη ασφάλεια του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. αυτή ήταν κατεβασμένη με το χέρι και σε μια από τις περιπτώσεις όπου η ασφάλεια ήταν βιδωτή, την είχαν ξεβιδώσει και εναποθέσει μέσα στο κουτί του μετρητή.

Οι θέσεις όπου βρίσκονταν τα προαναφερόμενα κουτιά με τους μετρητές ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. είναι οι εξής:

α) Οδός Σουρή –Εμπειρίκου

β) Οδός Γλαύκου

γ) Εμπρός από S/Μ Μουργή στην οδό Αθηνών

δ) Εμπρός από την Εθνική Τράπεζα στην οδό Αθηνών

ε) Οδός Αθηνών (πριν της οδού Αρχιμήδους)

στ) Αθηνών & Αριστοφάνους

ζ) Οδός Αλαγονίας

η) Θέση μικρός ναός Αγ. Ταξιαρχών (πλατεία Μαυρομιχάλη)

Για το λόγο αυτό και δεδομένου του γεγονότος (σύμφωνα με την σύμβαση που ο Δήμος έχει υπογράψει με τον ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.)  ότι στα πίλαρ των μετρητών του ρεύματος που ανήκουν στον ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., δεν επιτρέπεται να παρεμβαίνουν οι ειδικευμένοι τεχνίτες του Δήμου για κανένα άλλο λόγο εκτός του χειρισμού έναυσης με σκοπό την συντήρηση των φωτιστικών, ο Δήμος πέραν του ότι θα καταγγείλει το περιστατικό προς διερεύνηση στην Ελληνική Αστυνομία, θα αναζητήσει τρόπο ώστε σε συνεννόηση με τη ΔΕΗ να ληφθεί μέριμνα για τη διασφάλιση της ρευματοδότησης του δικτύου τους και ταυτόχρονα την εξασφάλιση σφράγισης των κουτιών των μετρητών τους.

 

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech