Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

H Καλαμάτα, πρότυπη πόλη για ψηφιακούς νομάδες

Μοναδικά χαρακτηριστικά ώστε να πρωτοστατήσει στην ψηφιακή καινοτομία και να καταστεί ιδανικός προορισμός για να υποδεχθεί ψηφιακούς νομάδες, είναι η πόλη της Καλαμάτας, σύμφωνα με την WIND Ελλάς.

«Έχουμε υλοποιήσει ένα εκτενές έργο ψηφιακών τεχνολογιών στην πόλη της Καλαμάτας, με την εισαγωγή δικτύων νέας γενιάς υψηλών ταχυτήτων και σύντομα ενεργοποιούμε το 5G δίκτυό μας.  Οι υποδομές αυτές ενισχύουν την ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος, και την βιωσιμότητα και αποτελούν βασική προϋπόθεση για να προσελκύσει η πόλη ψηφιακούς νομάδες» δήλωσε ο Γιώργος Τσαπρούνης, Διευθυντής Επικοινωνίας της WIND Ελλάς.

Η εταιρεία έχει ήδη υλοποιήσει ένα μεγάλο έργο 110 χλμ. οπτικής ίνας νέας γενιάς στην πόλη της Καλαμάτας, καλύπτοντας με υπηρεσίες πάνω από το 80% νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Επιπλέον, στο άμεσο μέλλον θα ξεκινήσει η υλοποίηση του προγράμματος Σύζευξις ΙΙ, στο  οποίο συμμετέχει η WIND Ελλάς και για την Καλαμάτα αφορά την διασύνδεση με δίκτυα νέας γενιάς πάνω από 250 φορέων του ευρύτερου δημοσίου τομέα.

Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΙ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΟΛΗΣ

Οι ψηφιακοί νομάδες είναι εργαζόμενοι, που η φυσική τους παρουσία σε κάποιο χώρο εργασίας δεν είναι αναγκαία, καθώς εργάζονται αποκλειστικά σε διαδικτυακό περιβάλλον. Είναι λογικό λοιπόν, στην επιλογή της απόφασης για το πού θα εγκατασταθούν, να αξιολογούν πολύ υψηλά τις τηλεπικοινωνιακές υποδομές και τις υψηλές ταχύτητες διαδικτύου. H πόλη της Καλαμάτας διαθέτει παράλληλα μοναδικά χαρακτηριστικά όπως η εύκολη πρόσβαση, τόσο μέσω του αεροδρομίου, όσο και οδικώς, ένα πολύ καλό σύστημα υγείας, εξαιρετικό κλίμα με συνδυασμό θάλασσας και βουνού και εύκολης πρόσβασης σε σημαντικά πολιτιστικά μνημεία της Πελοποννήσου.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα, που φορείς της αγοράς και της επιχειρηματικότητας, αναγνωρίζουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των ψηφιακών υποδομών της Καλαμάτας και αξιολογούν την πόλη  θετικά, ως ένα προορισμό διαμονής τηλεργαζομένων, των «ψηφιακών νομάδων».  Οι άνθρωποι, η ιστορία, το κλίμα, το φυσικό περιβάλλον, οι υποδομές υγείας και τα ποιοτικά διατροφικά προϊόντα της περιοχής, είναι παράγοντες που μαζί με τις ψηφιακές υποδομές, αποτελούν ισχυρό κίνητρο για την επιλογή της περιοχής ως τόπο, όπου κάποιος θα μπορεί να ζει και να εργάζεται απομακρυσμένα. Είναι ευκαιρία για την Καλαμάτα, αξιοποιώντας και τα φορολογικά κίνητρα της κυβέρνησης για την εγκατάσταση των «ψηφιακών νομάδων», να διεκδικήσει τον τίτλο του ασφαλούς και ψηφιακού προορισμού. Η Δημοτική μας Αρχή θα συνεχίσει αταλάντευτη στον δρόμο της προόδου και της εξωστρέφειας.» , ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech