Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Με επιτυχία το διήμερο συνέδριο Αγροτικής Ανάπτυξης στο Αριοχώρι

Με παρουσιάσεις και εργαστήρια, αλλά και σημαντικές ανακοινώσεις από καθηγητές και ειδικούς επιστήμονες, πραγματοποιήθηκε το διήμερο συνέδριο Αγροτικής Ανάπτυξης (Αρωματικά/Φαρμακευτικά και Ελαιόλαδο) το Σαββατοκύριακο 24-25 Ιουλίου 2021, στο Αριοχώρι Δήμου Καλαμάτας.

Τη συνδιοργάνωση του συνεδρίου είχε ο Δήμος Καλαμάτας και ο ΕΟΕΣ ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ, σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες από το Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων-ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, τη Φαρμακευτική Σχολή του ΑΠΘ και τη Φαρμακευτική Σχολή του Ε.Κ.Π.Α..

Κατά την έναρξη των εργασιών του διήμερου συνεδρίου, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, αφού καλωσόρισε τον Δήμαρχο Βούλας – Βουλιαγμένης και Πρόεδρο του ΕΟΕΣ ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, τους συναδέλφους του Δημάρχους Σερβίων Κοζάνης Χρήστο Ελευθερίου και Ζίτσας Ιωαννίνων Μιχάλη Πλιάκο, καθώς και τους ομιλητές και συμμετέχοντες στο συνέδριο, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Ο Δήμος Καλαμάτας καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες ώστε να είναι αρωγός του αγροτικού κόσμου, των επενδυτών ευφυούς γεωργίας και λοιπών, σύγχρονων μονάδων παραγωγής.

Ο αγροτικός κόσμος οφείλει να εκσυγχρονίσει τον τρόπο αντίληψης της γεωργικής παραγωγής. Πρέπει να είναι σύμμαχος του εαυτού του, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Πολιτείας στο νέο εγχείρημα εκσυγχρονισμού της γεωργίας.

Αυτό που χρειαζόμαστε λοιπόν είναι νέες- καινοτόμες ιδέες, συνεργασία με την Επιστημονική κοινότητα, αρμόδιες και ειδικευμένες δημόσιες υπηρεσίες, ώστε να επιτύχουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Η εικόνα του Πρωτογενούς Τομέα της Ελλάδας ήδη έχει αρχίσει ν’ αλλάζει. Στο χέρι μας είναι να μην αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη».

Το συντονισμό είχαν ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Φάβας, ο Δ/ντης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Γιάννης Λιοντήρης και το μέλος του ΕΟΕΣ ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ,  Δρ. Νικόλαος Κρημνιανιώτης.

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech