Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Αντίστροφη μέτρηση για την υποψηφιότητα της Καλαμάτας στην Ευρωπαϊκή Αποστολή των 100 Κλιματικά Ουδέτερων πόλεων

Την φιλοσοφία στην οποία εδράζεται η πρόταση της Καλαμάτας για την ένταξή της στο Δίκτυο των 100  Έξυπνων και Κλιματικά Ουδέτερων πόλεων έως το 2030, παρουσίασε σήμερα, Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022, σε τηλεδιάσκεψη ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.

Σημειώνεται ότι η επιλογή των 100 πόλεων θα προκύψει μετά από απαιτητική αξιολόγηση, με το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί έως σήμερα να είναι μεγάλο. Τις ελληνικές συμμετοχές προετοιμάζουν από τον Απρίλιο του 2020 η Γενική Γραμματεία Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Αποστολή.

Η παρουσίαση έγινε με τη συμμετοχή στην τηλεδιάσκεψη, του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιου Μπακογιάννη, του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Κινητικότητας και Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Move), Matthew Baldwin και των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Αποστολής, Μαρίας Βασιλάκου και Χρύση Νικολαΐδη, καθώς και των Δημάρχων 12 ακόμη Ελληνικών πόλεων που θέτουν υποψηφιότητα ένταξης.

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech