Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Ανοίγει τις πύλες της η 9η Ανθοκομική Δήμου Καλαμάτας

Ανοίγει απόψε, Παρασκευή 13 Μαΐου 2022, τις πύλες της η 9η Ανθοκομική Δήμου Καλαμάτας και θα λειτουργήσει στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων έως 22 Μαΐου 2022. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν αύριο Σάββατο 14 Μαΐου και ώρα 20:00, στο χώρο μπροστά στο αναψυκτήριο. Φέτος, η Ανθοκομική είναι αφιερωμένη στην αξία της φωτοσύνθεσης.

DSC 0449 Medium

Θα μετάσχουν φυτωριούχοι, παραγωγοί ανθοκομικών και λαχανοκομικών ειδών. Το κοινό θα μπορέσει να δει από κοντά καλλωπιστικά φυτά (δένδρα, θάμνους, πολυετή, κονδυλώδη, βολβώδη, ετήσια ανθόφυτα), οπωροφόρα φυτά, φυντάνια λαχανοκομικών, γλαστρικά (πλαστικά και κεραμικά), φυτοχώματα, σπόρους φυτών.

DSC 0452 Medium

Ώρες λειτουργίας: Πρωινές ώρες από 9:00 έως 15:00 και απογευματινές από 17:00 έως 23:00, με ελεύθερη είσοδο. Παράλληλες εκδηλώσεις:
• Διάφορες εκδηλώσεις συλλόγων χρηστών βαγονιών και συλλόγων εθελοντών, ενημέρωση δημοτών για τις δράσεις τους και επίδειξη των βαγονιών που τους έχουν παραχωρηθεί από το Δήμο
• Μουσικές παραστάσεις
• Περίπτερο της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών του Δήμου Καλαμάτας
• Περίπτερα Φορέων
• Διαλέξεις για θέματα γεωτεχνικού ενδιαφέροντος
• Εκπαιδευτικά προγράμματα, δραστηριότητες, βιωματικά και εικαστικά εργαστήρια τα πρωινά σε μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το Δήμο και Φορείς.

DSC 0442 Medium

ΓΙΟΡΤΗ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΩΝ

Κάλεσμα σε κατοίκους και επισκέπτες να επισκεφτούν το αναβαθμισμένο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων έστειλαν με δηλώσεις τους, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αναστάσιος Σκοπετέας, ο Διευθυντής της Δ/νσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Γιάννης Λιοντήρης και ο εκπρόσωπος των συλλόγων που δραστηριοποιούνται στο Πάρκο, αρχηγός του 6ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Δημήτρης Τσερεφός.

DSC 0446 Medium

Ο Δήμαρχος στις δηλώσεις του εστίασε -μεταξύ άλλων- στη μεγάλη προσπάθεια που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, με σειρά παρεμβάσεων για την αναβάθμιση του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων. Αναφέρθηκε δε στους στόχους της Ανθοκομικής που είναι αφενός η στήριξη επαγγελματιών του κλάδου, αφετέρου να δοθεί η δυνατότητα σε κατοίκους και επισκέπτες να ενημερωθούν, να διασκεδάσουν και φυσικά μέσα από τις παράλληλες δράσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα, να έρθουν τα παιδιά περισσότερο κοντά στο περιβάλλον.

Κλείνοντας ο Δήμαρχος χαρακτήρισε την Ανθοκομική μια γιορτή των χρωμάτων και των αρωμάτων, προσκαλώντας του πολίτες να την επισκεφτούν.

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech