Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Ενημερωτική δράση από το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών θυμάτων Βίας του Δήμου Καλαμάτας

Η Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών (8η Μαρτίου) , η οποία θεσμοθετήθηκε το 1977  από τη Γενική Συνέλευση του  ΟΗΕ, είναι μια ημέρα μνημόνευσης των αγώνων που έχουν γίνει στο βωμό της ισότητας των φύλων, αλλά και αυτών που υπολείπονται ακόμη να πραγματοποιηθούν προς την κατεύθυνση αυτή. Ακόμη και σήμερα, παρά την σημαντική πρόοδο και τις προσπάθειες που έχουν επιτευχθεί προς την κατεύθυνση της τυπικής, αλλά και ουσιαστικής ισότητας των Γυναικών, η τελευταία έχει ακόμη αρκετό δρόμο να διασχίσει, συμπεριλαμβανομένων περιοχών του κόσμου που θεωρούνται ανεπτυγμένες.  Η ανισότητα των φύλων είναι ουσιαστικά μία υπόθεση εξουσίας σε έναν κόσμο ανδρικής κυριαρχίας, όπου οι εξουσιαστικές αυτές σχέσεις θα πρέπει να υπαχθούν στον θεραπευτικό και διορθωτικό χαρακτήρα των πολιτικών θεσμών και των κοινωνικο/πολιτισμικών αλλαγών – που συντελούνται αδιάκοπα- για να αντιστραφούν.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Καλαμάτας, λειτουργώντας αδιάλειπτα από το 2013 στον αγώνα κατά των  έμφυλων διακρίσεων και της έμφυλης βίας, παρέχει σειρά υποστηρικτικών υπηρεσιών (κοινωνική στήριξη και συμβουλευτική, ψυχολογική στήριξη και συμβουλευτική, νομική συμβουλευτική, νομική βοήθεια, εργασιακή συμβουλευτική, παραπομπή σε ξενώνες φιλοξενίας, κα), προωθώντας την ισοτιμία και την ισότητα ανάμεσα στα φύλα. Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν -τηρώντας το απόρρητο, σε όλο το Νομό Μεσσηνίας, αλλά και στον όμορο Νομό Λακωνίας, όπου δε λειτουργεί αντίστοιχο Συμβουλευτικό Κέντρο.

Στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας των Γυναικών (8η Μαρτίου), αλλά και της Πανελλήνιας Σχολικής Ημέρας κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού (6η Μαρτίου) , το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών θυμάτων Βίας του Δήμου Καλαμάτας, σε συνεργασία με το 5ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 και ώρα 10.00 στο χώρο του σχολείου. Στη δράση θα συμμετέχουν οι μαθητές / τριες της Α΄ τάξης Λυκείου.

Η πράξη με τίτλο: « Λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας σε τοπικό επίπεδο στο Δήμο Καλαμάτας» του Ε.Π. «Πελοπόννησος 2014-2020» συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech