Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στο 5 ΓΕΛ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση που πραγματοποίησε το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών θυμάτων βίας του Δήμου Καλαμάτας, στο 5ο ΓΕΛ Καλαμάτας, σήμερα στις 10:00 το πρωί, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρας Γυναικών 8η Μαρτίου, αλλά και τη Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη του Σχολικού Εκφοβισμού 6η Μαρτίου.

Οι μαθητές και μαθήτριες της Α Λυκείου, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με ζητήματα έμφυλης και σχολικής βίας, ενώ παράλληλα, να έρθουν σε επαφή με τις έννοιες της διεκδικητικότητας και των ορίων, ως συστατικά των υγιών και λειτουργικών σχέσεων. Μέσα από δραστηριότητα διαδραστικού τύπου, αλλά και τη μετάδοση οπτικοακουστικού υλικού με κεντρικό σημείο τις παραπάνω θεματικές, δόθηκε έμφαση στην άρση των στερεοτύπων, καθώς και στην εξάλειψη της αποσιώπησης και της επιτρεπτικότητας σε βίαιες και βλαπτικές συμπεριφορές, που διαδραματίζονται είτε εντός, είτε εκτός σχολικού πλαισίου.

Το μαθητικό κοινό διατύπωσε, με ενδιαφέρον, πλήθος ερωτήσεων σχετικά με τα ζητήματα που προαναφέρθηκαν, και ενημερώθηκε σχετικά, από την εξειδικευμένη στα θέματα βίας και ανισοτήτων, διεπιστημονική ομάδα του Συμβουλευτικού Κέντρου του Δήμου Καλαμάτας.

Τα Στελέχη θα ήθελαν να ευχαριστήσουν για την πρόσκληση το 5ο ΓΕΛ, καθώς και τον Δ/ντη αλλά και τους διδάσκοντες/ουσες, οι οποίοι/ες είχαν την πρωτοβουλία να τιμήσουν την Ημέρα, με την εκδήλωση αυτή, αποσκοπώντας στην ενημέρωση κι ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών σε ζητήματα, που αφορούν όλους μας.

Η προετοιμασία της επόμενης γενιάς, να λάβει τα εργαλεία, για να προχωρήσει σε έναν κόσμο που η βία, έχει γίνει κυρίαρχο συστατικό των κοινωνιών, αποτελεί βασική υποχρέωσή μας.

 

Η πράξη με τίτλο: « Λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας σε τοπικό επίπεδο στο Δήμο Καλαμάτας» του Ε.Π. «Πελοπόννησος 2014-2020» συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech