Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Συνέντευξη του Δημάρχου στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ

Στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και στο δημοσιογράφο Θάνο Σιαφάκα έδωσε συνέντευξη ο Δήμαρχος, σήμερα Τρίτη 16 Αυγούστου 2016, μετά τις 9.00. Η συζήτηση αφορούσε στην εξέλιξη της τουριστικής κίνησης στην Καλαμάτα και ο Δήμαρχος ανέφερε ότι η η επισκεψιμότητα είναι πολύ αυξημένη σε ολόκληρη τη Μεσσηνία, με κέντρο την Καλαμάτα και οι αιτίες είναι το αεροδρόμιο «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», με τη διαρκή ανοδική πορεία και συνδέσεις με 25 πόλεις του εξωτερικού, ο αυτοκινητόδρομος, που σε κάτι παραπάνω από δύο ώρες συνδέει την Καλαμάτα και την Αθήνα, καθώς και το γεγονός ότι την περιοχή μας, παρθένα από τουριστικής πλευράς, την ανακαλύπτουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι, μια περιοχή που μέχρι πρότινος ήταν απομονωμένη.

Ο δημοσιογράφος παρετήρησε ότι οι επισκέπτες μιλούν με καλά λόγια για τους επιχειρηματίες της περιοχής και ο Δήμαρχος τόνισε ότι το χαμόγελο δεν είναι «πλαστικό» και πως οι τοπικοί επιχειρηματίες, πολλοί με οικογενειακές επιχειρήσεις, δίνουν έμφαση στην ποιότητα των ειδών που παρέχουν.
Ο Δήμος Καλαμάτας επιδιώκει με εκδηλώσεις να αναδεικνύει την πόλη και την περιοχή της, όπως η πρόσφατη 1η Γιορτή Νυχτερινής Κολύμβησης, η οποία θα επαναλαμβάνεται περισσότερες από μία φορές το χρόνο. Ο Π. Νίκας τόνισε, επίσης, ότι υπάρχει άμεση ανάγκη από περισσότερα καταλύματα και ότι χρειάζεται στη Μεσσηνία και ένας μεγάλος δρόμος παραθαλάσσιος, ο οποίος θα ενοποιεί τις τουριστικές περιοχές. Ανέφερε, ακόμη, ότι η «ατμομηχανή» της τουριστικής ανάπτυξης είναι το Costa Navarino, το οποίο έχει προχωρήσει σε αδειοδότηση δεύτερης μονάδας στην Πυλία και αναμένεται η ολοκλήρωση της επένδυσης με την περιοχή της Καρποφόρας, στην πλευρά του Μεσσηνιακού Κόλπου. Παράλληλα, αναπτύσσονται και άλλες τουριστικές επενδύσεις.
Προσέθεσε δε ότι η ολοκληρώνεται τον προσεχή Οκτώβριο ο περιμετρικός, ένα έργο αξίας 230 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα «στεφανώνει» την πόλη της Καλαμάτας χωρίς διόδια, παρέχοντας 8 εισόδους. Με τον περιμετρικό θα γίνει πλήρης αναδιάρθρωση του κυκλοφοριακού της πόλης και οι μετακινήσεις στην περιοχή της Καλαμάτας θα γίνουν πολύ ευκολότερες.

1-nikas.jpgKalamatas_city-Taygetos_mountain-_Messinian_bay_Medium.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech