Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Πλατύ

Το Δεκαπενταύγουστο πανηγυρίζει η Τοπική Κοινότητα Πλατέος του Δήμου Καλαμάτας. Την παραμονή της εορτής και ώρα 19.30 θα τελεσθεί πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και θα ακολουθήσει λιτάνευση της ιερής εικόνας στους δρόμους του Πλατέος, συνοδεία τμήματος της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας.

ΟΙ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΕΣ

Ανήμερα την εορτή, θα τελεσθούν Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον προαναφερθέντα Ιερό Ναό. Στις 18.30, στο αναβαθμισμένο ιπποδρόμιο Πλατέος θα πραγματοποιηθούν ιππικοί αγώνες καθαρόαιμων, όπως επιτάσσει η παράδοση. Υπενθυμίζεται ότι οι νέες εγκαταστάσεις του ιπποδρομίου Πλατέος αποπερατώθηκαν πρόσφατα, κατόπιν ένταξης σχετικού έργου, με ενέργειες του Δήμου Καλαμάτας, στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδος 2007 – 2013» και στην προσέγγιση LEADER, με προϋπολογισμό 128.000 ευρώ με το ΦΠΑ.
Ακολούθως, στην πλατεία του χωριού θα διοργανωθεί μουσική βραδιά, με ζωντανή μουσική, παγωμένη μπύρα και γουρνοπούλα.
Τις εκδηλώσεις διοργανώνουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατέος, ο Σύλλογος Φιλίππων Πελοποννήσου με έδρα το Πλατύ, ο ΑΠΣ Ατρόμητος Πλατέος, ο Δήμος Καλαμάτας και η Τοπική Κοινότητα Πλατέος.

medium-platy-litaneysh-eikonas.JPGplaty-agwnesMedium.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech