Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Οι δωρεές στο Δήμο

Παρά την οικονομική κρίση, υπάρχουν και σήμερα - ευτυχώς - συμπολίτες μας, που προσφέρουν δωρεές στο Δήμο, δηλαδή στους ΔΗΜΟΤΕΣ. Και αυτοί οι δωρητές ανέρχονται σε δεκάδες. Υπάρχουν δωρεές για τον πολιτισμό (Πολιτιστική Πρωτεύουσα, Φεστιβάλ Χορού, Διεθνής Διαγωνισμός Χορωδιών, εκδηλώσεις), για την αισθητική αναβάθμιση της πόλης (καλλιτεχνικά μνημεία), για μελέτες, για κοινωνικούς λόγους κ.λπ. Όλες οι δωρεές εισάγονται για αποδοχή στην Οικονομική Επιτροπή και ακολουθείται η διαδικασία που προβλέπεται από το Δημόσιο Λογιστικό (ένταξη στον Προϋπολογισμό κ.λπ.) εάν πρόκειται για χρήματα.

ΕΠΙΠΛΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Α) Για την επίπλωση του γραφείου του Δημάρχου στο ιστορικό Δημαρχείο, χρησιμοποιήθηκαν (δηλαδή διασώθηκαν) τα έπιπλα που προέρχονται από τη δωρεά Σάλμα, εγκαταλελειμμένα για 25 χρόνια, χωρίς να ξοδευθούν χρήματα από το Δημοτικό Προϋπολογισμό. Σημειώνεται πως η υπάρχουσα επίπλωση στο νυν γραφείο Δημάρχου θα παραμείνει στο ιστορικό Δημαρχείο, για τη λειτουργία του γραφείου και την υποστήριξη σε επίσημες τελετές, υποδοχή προσωπικοτήτων κ.λπ.
Β) Για την επίπλωση του γραφείου του Δημάρχου και μέρους των γραφείων του τρίτου ορόφου στο νέο Δημαρχείο, παρακλήθηκε ο ευεργέτης του Δήμου (Μάντζειο κτήριο στο Πλατύ) κ. Γεώργιος Μαντζής να δωρίσει το σχετικό εξοπλισμό σε έπιπλα, κάτι που έπραξε και ο Δήμαρχος τον ευχαρίστησε δημόσια για αυτό. Η επιλογή των επίπλων έγινε από τον Διευθυντή του Εικαστικού Εργαστηρίου κ. Παναγιώτη Λαμπρινίδη.
Δηλαδή, στις δύσκολες συνθήκες που βιώνει η κοινωνία, καταβλήθηκε κάθε προσπάθεια για την ευπρόσωπη και λειτουργική εικόνα του γραφείου του Δημάρχου, χωρίς να διατεθούν χρήματα από το Δημοτικό Προϋπολογισμό. Όλα έγιναν με ΔΩΡΕΕΣ.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech