Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προς επέκταση των δημοτικών λαχανόκηπων

Σε 103 ανέρχονται στην πόλη της Καλαμάτας τα τεμάχια δημοτικών λαχανόκηπων, οι οποίοι αναπτύχθηκαν σε εφαρμογή σχετικής πρωτοβουλίας της Δημοτικής Αρχής. Όλα είναι αξιοποιημένα από πολίτες, οι οποίοι σ' αυτά παράγουν λαχανικά με το βιολογικό τρόπο καλλιέργειας. Το επιτυχημένο αυτό πείραμα αστικής γεωργίας αποδίδει καρπούς, πολλοί συμπολίτες μας καλύπτουν τις ανάγκες των οικογενειών τους σε λαχανικά, αλλά το κοινωνικό περιεχόμενο της προσπάθειας αυτής δεν εξαντλείται εκεί: οι καλλιεργητές έχουν την υποχρέωση να αποδίδουν - όπως και κάνουν - το 10% της εσοδείας στο Δημοτικό Παντοπωλείο, για την υποστήριξη συμπολιτών μας, οι οποίοι έχουν ανάγκη.

Όσοι ξεκίνησαν το 2013 ως καλλιεργητές, συνεχίζουν, μετά και τη νέα διαδικασία παραχώρησης τεμαχίων γης 50 τετραγωνικών μέτρων εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας, που ολοκληρώθηκε πριν μερικούς μήνες. Στο πλαίσιο αυτής, υπήρξαν και ορισμένοι νέοι καλλιεργητές, στους οποίους παραχωρήθηκε χώρος για την παραγωγή λαχανικών.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, όμως, καταγράφεται εκ νέου έντονο ενδιαφέρον από πολίτες, για την παραχώρηση κι άλλων τεμαχίων λαχανόκηπων. Ο Δήμος Καλαμάτας βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης νέων χώρων, για τη διαμόρφωσή τους σε λαχανόκηπους, οι οποίοι θα προστεθούν στους παλιούς.
Τα τεμάχια που έχουν ήδη παραχωρηθεί είναι 14 στις Εργατικές Κατοικίες Ασύλου, 48 στο Δυτικό Εμπορικό Κέντρο (σε τρεις θέσεις) και 43 στο Ανατολικό Εμπορικό Κέντρο (σε δύο θέσεις). Ο Δήμος Καλαμάτας προέβη σε εκσκαφές και βελτίωση του κηποχώματος, περίφραξη χώρου, εγκατάσταση αρδευτικών δικτύων και χωροθέτηση των τεμαχίων γης. Επίσης, παρέχει το νερό για την άρδευση δωρεάν, ενώ οι γεωπόνοι του δίνουν συμβουλές στους καλλιεργητές.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech