Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Ξεκινούν οι μελέτες για το πρόγραμμα Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη

Στο Δημαρχείο, σήμερα Πέμπτη 7 Ιουνίου 2016, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη για το πρόγραμμα Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη, στην οποία μετέσχον ο Δημήτριος Οικονόμου, Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς και περί τα 15 υπηρεσιακά και αυτοδιοικητικά στελέχη του Δήμου Καλαμάτας, που ασχολούνται με ευρωπαϊκά προγράμματα.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναπτύχθηκε η ανάγκη εκπόνησης Σχεδίου Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης (ΣΟΑΠ), στο οποίο θα περιλαμβάνεται και η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ), απαραίτητη προϋπόθεση αναφορικά με το πρόγραμμα Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη.
Μετά από διαλογική συζήτηση, επήλθε συμφωνία και θα υπογραφεί προγραμματική σύμβαση, σχετικά με την εκπόνηση μελετών για το πρόγραμμα Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη. Οι διαδικασίες για την παραγωγή των μελετών ξεκινούν άμεσα και θα γίνουν δημόσιες διαβουλεύσεις με την κοινωνία και φορείς.
Πρόκειται για μία εξαιρετική, στο πλαίσιο των συνθηκών που επικρατούν, ευκαιρία για την ανάπτυξη της Καλαμάτας. Υπενθυμίζεται ότι στο πρόγραμμα Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη έχουν ενταχθεί - όσον αφορά στην Πελοπόννησο - η Καλαμάτα και το δίπολο Άργους - Ναυπλίου. Αναμένεται ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα εκδώσει σχετική πρόσκληση γύρω στον Οκτώβριο.
Για την Καλαμάτα έχει αποφασισθεί να γίνει ένταξη στο πρόγραμμα Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη δύο περιοχών:
α. της παραλιακής ζώνης από τον Κορδία μέχρι το Filoxenia και με βάθος μέχρι περίπου το ύψος της οδού Kρήτης
β. του ευρέος Ιστορικού Κέντρου, δηλαδή της περιοχής που οριοθετείται ως εξής: Παν. Καίσαρη - Φαρών - πλατεία Φραγκόλιμνας - Υπαπαντής - Αριστομένους.

P7070826_Medium.JPGP7070827_Medium.JPGP7070830_Medium.JPGP7070832_Medium.JPGP7070833_Medium.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech