Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή στις 6 Ιουνίου 2016

Στην 26η/2016 συνεδρίασή της συνήλθε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των εξής θεμάτων, ως ακολούθως:

1. Αποδοχή δωρεάς συσσιτίου το οποίο προσφέρεται από τη Χριστιανική Στέγη Καλαμάτας. Η Χριστιανική Στέγη Καλαμάτας θα εξακολουθήσει την προσφορά αγάπης προς τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, μέσω του Δημοτικού Συσσιτίου. Από το έτος 2013, η Χριστιανική Στέγη Καλαμάτας προσφέρει μία φορά το μήνα (ημέρα: Σάββατο) συσσίτιο στους συμπολίτες δικαιούχους. Το σωματείο αυτό γνωστοποίησε με επιστολή του στο Δήμαρχο την πρόθεσή του να συνεχίσει την προσφορά του και κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2016. Η δωρεά έγινε αποδεκτή και η Οικονομική Επιτροπή εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς τη Χριστιανική Στέγη Καλαμάτας.
2. Αποδέσμευση πιστώσεων δημοτικού προϋπολογισμού οικον. έτους 2016. Εγκρίθηκε.
3. Διάθεση πιστώσεων δημοτικού προϋπολογισμού οικον. έτους 2016. Εγκρίθηκε.
4. Επί του πρακτικού της επιτροπής διενέργειας πρόχειρου ανοικτού δημόσιου διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών «Καθαρισμός αυτοφυούς βλάστησης σε ελεύθερους χώρους, οικόπεδα και δημοτικού οδικού δικτύου 2016». Προσωρινός ανάδοχος ανακηρύχθηκε ο Αθανάσιος Π. Τσερπές, που προσέφερε έκπτωση 10% επί προϋπολογισμού 39.987,30 ευρώ με το ΦΠΑ.

 

 ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ

kardiologiki

5. Επί των πρακτικών της επιτροπής διενέργειας του ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού για το έργο «Επισκευή και διαρρύθμιση εγκαταστάσεων κτιρίου πρώην καρδιολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, για την στέγαση υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας». Αναφορικά με το διαγωνισμό, προϋπ. 1.364.000,00 €, με πόρους από δάνειο που προήλθε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, προσωρινός ανάδοχος ανεδείχθη η εταιρεία PDL ΑΕ, που προσέφερε έκπτωση 60,20%, ενώ στο διαγωνισμό μετέσχον 28 εργολήπτες. Το κτήριο αυτό θα αποτελέσει το Κέντρο Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας, με πολύωρη καθημερινή λειτουργία για την εξυπηρέτηση των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

 

ΜΕΙΟΔΟΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ
ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΣΤΑ ΟΥΖΑΚΙΑ

oyzakia

6. Επί των πρακτικών της επιτροπής διενέργειας του ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού για το έργο «Αστική ανάπλαση ζώνης οδού Αριστομένους από οδό Ξενοφώντος μέχρι Δημοτικό Πάρκο». Όσον αφορά στο έργο, προϋπ. 1.925.000,00 €, με πόρους από δάνειο που ελήφθη από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, προσωρινός μειοδότης ανεκηρύχθη η εταιρεία Ολύμπιος ΑΤΕ, η οποία προσέφερε έκπτωση 60,32%, ενώ συμμετείχαν 31 εργολήπτες.
Σκοπός του έργου, που θα αναπτυχθεί σε έκταση περί τα 15 στρέμματα, είναι να ενοποιηθούν οι αναπλασθέντες χώροι κυκλοφορίας και ασφαλούς διακίνησης των πολιτών της κεντρικής πλατείας-Βασ. Γεωργίου και του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων, ώστε να επιτυγχάνεται απρόσκοπτα η πρόσβαση των πεζών και των ποδηλάτων προς το λιμάνι και αντίστροφα, αλλά και η διευκόλυνση της κίνησης των πεζών στην αγορά. Με αυτόν τον τρόπο υλοποιείται η ανάπλαση των εναπομεινάντων 360 μέτρων της οδού Αριστομένους.
Οι κυριότερες παρεμβάσεις είναι:
• Ανάπλαση και διαμόρφωση του ανατολικού και δυτικού πεζοδρομίου της οδού Αριστομένους από οδό Βασιλίσσης Όλγας μέχρι το Δημοτικό Πάρκο και μέχρι τα όρια ιδιοκτησίας ΟΣΕ
• Νέα χάραξη του υφιστάμενου ποδηλατόδρομου στο δυτικό πεζοδρόμιο
• Επαναχωροθέτηση των χώρων τραπεζοκαθισμάτων στο δυτικό πεζοδρόμιο
• Επανασχεδιασμός και καθορισμός νέας διατομής της οδού Αριστομένους (μια λωρίδα κυκλοφορίας και στάθμευση), με ανακατασκευή οδοστρώματος
• Αντικατάσταση του υπάρχοντος δικτύου ηλεκτροφωτισμού με νέο σύγχρονο δίκτυο, που περιλαμβάνει την προμήθεια φωτιστικών ιστών και σωμάτων
• Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων
• Φύτευση κατάλληλων για σκίαση δέντρων - θάμνων και εγκατάσταση αρδευτικού συστήματος
• Τοποθέτηση στοιχείων αστικού εξοπλισμού (παγκάκια, φυτοδοχεία, κάδοι απορριμμάτων, μπάρες στάθμευσης ποδηλάτων κ.λπ.). 

7. 2η επανάληψη διενέργειας του ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού του έργου «Ανάπλαση ανατολικής όχθης του Νέδοντα από την οδό Κροντήρη έως Μαρίνα».

nedontas

Ορίσθηκε νέα ημερομηνία διεξαγωγής του έργου η 17η Ιουνίου 2016, ημέρα Παρασκευή.
8. 2η επανάληψη διενέργειας του ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού του έργου «Κατασκευή δημοτικού χώρου αθλητικών δραστηριοτήτων στη θέση Παλιάμπελα». Ορίσθηκε νέα ημερομηνία διεξαγωγής του έργου η 16η Ιουνίου 2016, ημέρα Πέμπτη.
9. Γνωμοδότηση της επιτροπής διαγωνισμού επί της ένστασης κατά της διακήρυξης του διαγωνισμού για την «Επεξεργασία αστικών σύμμεικτων απορριμμάτων Δήμου Καλαμάτας με κινητό σύστημα διαχωρισμού – κομποστοποίηση οργανικού κλάσματος – αξιοποίηση ανακυκλώσιμων». Η ένσταση απερρίφθη.
10. Κατάρτιση όρων και σύνταξη διακήρυξης για την εκμίσθωση οκτώ θέσεων περιπτέρων. Εγκρίθηκαν σχετικά με την εκμίσθωση των εξής θέσεων και με τις ακόλουθες τιμές εκκίνησης μηνιαίως:
α) Οδός Σφακιανάκη (Τέντα, Ανατολικό Κέντρο) 100 ευρώ
β) Οδός Σαλαμίνος (μαρίνα) 150 ευρώ
γ) Λακωνικής, συνοικισμός Εργατικών Κατοικιών (πάρκο) 100 ευρώ
δ) Οδός Καλλιπατείρας, απέναντι από κατοικίες Ανατ. Κέντρου 100 ευρώ
ε) Συνοικισμός Νικηταρά (πλατεία) 100 ευρώ
στ) Οδός Κανάρη & Πλάτωνος (ΙΚΑ) 200 ευρώ
ζ) Οδός Αριστομένους & Σόλωνος 200 ευρώ
η) Οδός Αθηνών 122, 300 ευρώ.
11. Απόδοση παγίας προκαταβολής Δημοτικών - Τοπικών Κοινοτήτων Δήμου Καλαμάτας. Εγκρίθηκε.
12. Διαγραφή ποσού από βεβαιωτικό χρηματικό κατάλογο του κληροδοτήματος «ΛΥΚ. ΣΚΙΑ». Εγκρίθηκε.

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech