Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Σύσκεψη για την παραχώρηση δημόσιου χώρου

Σύσκεψη για θέματα που σχετίζονται με την παραχώρηση δημόσιου χώρου στην Καλαμάτα και στις Τοπικές Κοινότητες, στη χερσαία ζώνη λιμένος Καλαμάτας και στον αιγιαλό πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας, της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου Νομού Μεσσηνίας, του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Καλαμάτας, ενώ έλαβαν μέρος σ' αυτήν Αντιδήμαρχοι και άλλοι αιρετοί, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Καλαμάτας.

ΑΡΡΥΘΜΙΑ ΣΤΟΝ ΑΙΓΙΑΛΟ ΜΕ ΝΟΜΙΚΟ
ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΣΑΦΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΟ

Ο Δήμαρχος συνόψισε ως εξής τα συμπεράσματα της συσκέψεως:
«Δυστυχώς, άλλη μία χρονιά μπαίνει θέμα χρήσης του αιγιαλού, γιατί υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, που σχετίζεται με τη γραφειοκρατία του Κράτους. Εμπλέκονται 4-5 Υπηρεσίες, που πρέπει να συνεννοηθούν μεταξύ τους, με θεσμικό πλαίσιο ασαφές και αντιφατικό. Έγινε διάλογος και θα καταβληθεί προσπάθεια συνεννόησης, θα συνεργασθούμε με το Λιμεναρχείο, την Κτηματική Υπηρεσία, την Αστυνομία για ό,τι περνάει από το χέρι μας.

ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ
ΤΗΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Δυστυχώς, από τα δεκάδες καταστήματα που δραστηριοποιούνται στον αιγιαλό, μόνο 4 έχουν υποβάλει αίτηση στο Δήμο για παραχώρηση χώρου. Θα φροντίσουμε για τα συμφέροντα του Δήμου όσον αφορά στην καθαριότητα, καθώς δεν είναι δυνατόν να πληρώνει ο δημότης την αποκομιδή απορριμμάτων από την παραλιακή ζώνη, επειδή δεν έχουν καταβληθεί τέλη.
Επειδή δεν μπορεί να υπάρξει κοινός τόπος με την κεντρική κρατική διοίκηση, που εισπράττει μέσω προστίμων και ΔΟΥ όσα θα έπρεπε να φθάσουν στο Δήμο, θα υπάρξει ρύθμιση μέσα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Χωρίς να μεγαλώσει το κόστος λειτουργίας του καταστήματος, ο Δήμος θα μπορεί να πάρει αυτά που πρέπει για την αποκομιδή των απορριμμάτων.

ΝΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΕΤΕΣ ΣΤΟΝ

ΑΙΓΙΑΛΟ, ΟΧΙ ΜΟΝΙΜΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Για τις κατασκευές στον αιγιαλό, η θέση του Δήμου είναι κατηγορηματική: ο Δήμος συμφωνεί οι επαγγελματίες να μπορούν να τοποθετούν πλάκες και παλέτες χωρίς τσιμέντο, χωρίς διασύνδεση και χωρίς πάκτωσή τους στο έδαφος. Είμαστε, όμως, αντίθετοι σε οποιαδήποτε μόνιμη κατασκευή με χρήση τσιμέντου, με τοίχους, παράθυρα κ.λπ. και καλούμε το Δημόσιο να πάει και να γκρεμίσει τέτοιες κατασκευές, καθώς ο Δήμος δεν έχει αρμοδιότητα.

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΧΩΡΟΥ ΣΕ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ
ΜΕ ΤΟ ΣΤΕΓΑΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ

Για την παραχώρηση χώρου οπουδήποτε αλλού εκτός από τον αιγιαλό, ο Δήμος θα καταβάλει ιδιαίτερη προσοχή ώστε ο χώρος που παραχωρείται να έχει σχέση με το στεγασμένο χώρο και τις τουαλέτες. Η εξίσωση αυτή ισχύει και στην περίπτωση που κάποιος καταλαμβάνει χώρο στα πλάγια του καταστήματός του.
Θα υπάρξουν ρυθμίσεις σε σημεία όπου έχουν εντοπιστεί προβλήματα από υπερβάσεις.
Θα υπάρξει μία βάση δεδομένων και καθένας θα μπορεί να γνωρίζει τι δημόσιο χώρο μπορεί να καταλάβει κάθε κατάστημα. Οι σχετικές αποφάσεις θα κοινοποιούνται στην Ελληνική Αστυνομία, στη Δημοτική Αστυνομία και στη Λιμενική Αρχή. Ο δημόσιος χώρος ανήκει σε όλους και θα προστατευθεί».

DSCN9953_Medium.JPGDSCN9954_Medium.JPGDSCN9955_Medium.JPGDSCN9958_Medium.JPG

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech