Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Σύσκεψη για ISO, στρατηγικό σχεδιασμό, επιχειρησιακό και μεταφορά στο νέο Δημαρχείο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016, σύσκεψη στο Δημαρχείο υπό την προεδρία του Δημάρχου και με τη συμμετοχή Αντιδημάρχων, Διευθυντών των Υπηρεσιών του Δήμου και υπηρεσιακών στελεχών, με τα εξής αντικείμενα:

1. Πιστοποίηση κατά ISO. Ο μελετητής Γιάννης Σταθόπουλος πραγματοποίησε ενημέρωση σχετικά με την πιστοποίηση του Δήμου Καλαμάτας σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO και ζήτησε από τους Διευθυντές των Υπηρεσιών να του αποστείλουν παρατηρήσεις και σχόλια επί του εκπονηθέντος σχεδιασμού, δεδομένου ότι σε δύο εβδομάδες περίπου ο φορέας πιστοποίησης θα προβεί σε αξιολόγηση.

Π. ΝΙΚΑΣ: ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΤΟ ISO
ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Ο προσανατολισμός του ISO σε αυτό το στάδιο είναι για τη διαχείριση χρηματοδοτούμενων έργων και ο Δήμαρχος τόνισε πως η πιστοποίηση αυτή είναι αναγκαία για να έχει ο Δήμος Καλαμάτας πρόσβαση σε ευρωπαϊκές πηγές χρηματοδότησης. Υπεύθυνος Διαχείρισης Ποιότητας στο πλαίσιο του ISO ορίστηκε ο ηλεκτρολόγος μηχανικός Θεοφύλακτος Κουφοσωτήρης.
2. Για τα θέματα του Στρατηγικού Σχεδιασμού και του Επιχειρησιακού Σχεδίου του Δήμου Καλαμάτας, ο Δήμαρχος επεσήμανε πως «δεν μπορούμε να χαράξουμε σοβαρή πολιτική σε περιβάλλον γενικότερης αστάθειας, δεδομένου - μεταξύ άλλων - ότι δεν υπάρχει πηγή σταθερής χρηματοδότησης». Για την εκπόνηση του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Δήμου Καλαμάτας θα χρησιμοποιηθούν οι υπηρεσίες ιδιωτικού γραφείου, ενώ ο Δήμος θα θέσει τους στόχους.
Σχετικά με το Επιχειρησιακό Σχέδιο, αναφέρθηκε πως τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016 θα είναι διαθέσιμα και τα τελευταία αναγκαία στοιχεία, ορίσθηκε δε ομάδα υπαλλήλων η οποία θα προβεί στην τελική κατάρτισή του.

ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Ο Π. Νίκας ανέφερε ότι οι το πρόγραμμα Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη, στο οποίο έχει ενταχθεί ο Δήμος Καλαμάτας, είναι συνδεδεμένο με τον Στρατηγικό Σχεδιασμό. Για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη αναμένεται η έκδοση πρόσκλησης ώστε να υποβληθεί η πρόταση του Δήμου Καλαμάτας. Διαφαίνεται ότι στο νέο ΕΣΠΑ θα υπάρξει στήριξη των αστικών κέντρων και για τα έργα που θα πραγματοποιηθούν, θα υπάρχει αξιολόγηση βάσει της σχέσης κόστους-οφέλους. Στο πρόγραμμα Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη θα ενταχθεί η παραλιακή ζώνη της Καλαμάτας, παρέμβαση για την οποία μπορεί να τεκμηριωθεί ότι θα φέρει ανάπτυξη, ενώ επίσης αναμένεται να ενταχθεί και η ανατολική πλευρά του Ιστορικού Κέντρου (Φαρών - Φραγκόλιμνα – 23ης Μαρτίου - Αριστομένους – Καίσαρη).

ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

4. Για τη μεταφορά των Υπηρεσιών στο νέο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος ανέφερε πως θα γίνει σταδιακά και οι διαδικασίες θα ξεκινήσουν στο τέλος Ιουνίου. Ορίσθηκε τριμελής επιτροπή σχετικά με τη χωροθέτηση στο νέο Δημαρχείο των Διευθύνσεων, Τμημάτων και Γραφείων. Θα μετακινηθούν πρώτες η Διεύθυνση Διοικητικών, η Διεύθυνση Παιδείας και η Διεύθυνση Οικονομικών.
Από τη μεταφορά στο νέο Δημαρχείο θα προκύψει εξοικονόμηση πόρων, εξοικονόμηση προσωπικού και καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Επίσης, από την απελευθέρωση χώρων στο Διοικητήριο θα ωφεληθεί το κράτος, καθώς θα στεγάσει χωρίς ενοίκιο Υπηρεσίες του στην Καλαμάτα, που τώρα λειτουργούν σε μισθωμένα κτήρια.

DSCN9941_Medium.JPGDSCN9942_Medium.JPGDSCN9943_Medium.JPGDSCN9944_Medium.JPGDSCN9952_Medium.JPG

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech