Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Ο Δήμαρχος στην Αθήνα την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2016

Ο Δήμαρχος μετέβη στην Αθήνα, σήμερα Τετάρτη 1η Ιουνίου 2016 και μετέσχε σε σύσκεψη, στην οποία προήδρευσαν η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και ο Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας του ιδίου Υπουργείου Δημήτριος Καρέλλας.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος εκπρόσωποι 30 Δήμων της χώρας και αντικείμενο της ήταν η εφαρμογή του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης». Όπως είναι γνωστό, στις 30 πόλεις, οι οποίες προκρίθηκαν για την εφαρμογή του προγράμματος, περιλαμβάνεται η Καλαμάτα. Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που θα περιλαμβάνει παροχές σε είδος, χρήμα και υπηρεσίες, καθώς και μέτρα ένταξης στην εργασιακή και στην κοινωνική ζωή, η πληροφόρηση είναι ότι η πρώτη εφαρμογή του θα γίνει κατά το διάστημα 23 - 25 Ιουλίου 2016, καθώς και ότι από 1ης Ιανουαρίου 2017 θα αφορά σε ολόκληρη τη χώρα.
Για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, πολίτες που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις, είτε ηλεκτρονικά από το σπίτι τους, είτε μέσω των ΚΕΠ, είτε μέσω της Διεύθυνσης Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας. Η επεξεργασία των αιτήσεων θα γίνεται από τρεις πιστοποιημένους υπαλλήλους, οι οποίοι θα εκπαιδευτούν μέσα στον Ιούνιο.
Επίσης, από το Σεπτέμβριο φέτος θα ενεργοποιηθούν και τα Κέντρα Κοινότητας. Ειδικά για την Πελοπόννησο, τέτοια Κέντρα θα έχουν μόνο οι Δήμοι των πρωτευουσών των Νομών. Για την πανελλήνια εφαρμογή του συγκεκριμένου προγράμματος, ο προϋπολογισμός θα ανέλθει σε 900 εκατ. ευρώ, ενώ για την υλοποίησή του θα προσληφθεί προσωπικό.

 

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

ΑΠΟ ΤΟΝ Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ

Ο Δήμαρχος εξέφρασε ικανοποίηση για την υποστήριξη της Καλαμάτας ιδιαίτερα από τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργο Κατρούγκαλο, όπως αναφορικά με τη λειτουργία της κατασκήνωσης Αγίας Μαρίνας και την ένταξη της Καλαμάτας στο πρόγραμμα «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης».
Μετά τη λήξη της σύσκεψης, ο Δήμαρχος είχε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Κωνσταντίνο Πουλάκη για θέματα συμφώνου συμβίωσης, καθώς εμπλέκονται στο ζήτημα Δημοτικές Υπηρεσίες.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech