Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Ευρύ το φάσμα του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Ευρύ θα είναι το φάσμα των εκδηλώσεων και προσεγγίσεων του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, όπως ανέφεραν σήμερα, Παρασκευή 27 Μαΐου 2016, σε συνέντευξη Τύπου, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις»του Δήμου Καλαμάτας Θανάσης Ηλιόπουλος και η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Κατερίνα Κασιούμη.

Ο προϋπολογισμός θα είναι περίπου ίδιος με εκείνον της περυσινής χρονιάς, αλλά το Φεστιβάλ φέτος θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια, καθώς θα ξεκινήσει στις 15 και θα τελειώσει στις 26 Ιουλίου 2016.
Το Φεστιβάλ ανοίγει τις πόρτες του σε όλους και διοργανώνει σεμινάρια και εκδηλώσεις με συμμετοχή διεθνών και ελληνικών ομάδων. Στα σεμινάριά του μπορούν να μετάσχουν χορευτές και μη, άνθρωποι με διαφορετικές ηλικίες, καθώς και άτομα με αναπηρία.
Θα πραγματοποιηθούν δύο κύρια σεμινάρια: το ένα απευθύνεται σε όλους και έχει πολύ χαμηλό κόστος, ενώ το άλλο απευθύνεται σε χορευτές. Θα διενεργηθεί, επίσης, ένα workshop δωρεάν, στο οποίο θα έχουν τη δυνατότητα να μετάσχουν και άτομα με αναπηρία, γεγονός που τονώνει και ενισχύει την κοινωνική διάσταση του χορού.
Η συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας συνεχίζεται. Αυτή είχε ξεκινήσει πριν δύο χρόνια και φέτος – κατόπιν συνδιοργάνωσης - θα πραγματοποιηθούν παράσταση χορού μέσα στο Μουσείο και ξενάγηση στην έκθεση «Μυθικοί χοροί της Μεσσηνίας». Σημειώνεται ότι η παρουσίαση του Φεστιβάλ στην Καλαμάτα θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας.
Ακόμη, θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις με σημαντικούς καλλιτέχνες, ενώ θα υπάρξει και μία κύρια εκδήλωση σε εξωτερικό χώρο χωρίς εισιτήριο. Επισημαίνεται ότι σε μία μουσική παράλληλη εκδήλωση θα μετάσχουν παλιοί μαθητές της Δημοτικής Σχολής Χορού Καλαμάτας, οι οποίοι εξελίχθηκαν σε επαγγελματίες στο χώρο του χορού.
Τονίζεται, επίσης, ότι φέτος θα υπάρξει μείωση στις τιμές των εισιτηρίων, αφού ελήφθη υπ' όψιν η δύσκολη οικονομική κατάσταση.
Σημειώνεται, τέλος, ότι η συνέντευξη Τύπου με την οποία αναγγέλλεται το Φεστιβάλ, θα δοθεί στην Αθήνα, στο Υπουργείο Πολιτισμού, στις 6 Ιουνίου 2016.

P5270605_Medium.JPG

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech