Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Ο Δήμαρχος στην Αθήνα σε ΤΑΙΠΕΔ και ΕΤΑΔ

Συνάντηση είχε, χθες Τετάρτη 25 Μαΐου 2016, ο Δήμαρχος στην Αθήνα καταρχήν με τον Στέργιο Πιτσιόρλα, Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, με τον οποίο συζήτησε ζητήματα που συνδέονται με τις εξελίξεις όσον αφορά στη διαχείριση του αεροδρομίου, αλλά και των λιμανιών, καθώς και θέματα αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας.

Επίσης, τη συνάντηση απασχόλησαν ζητήματα όσον αφορά στα υδατοδρόμια, που έχουν σχέση με το ξεπέρασμα των γραφειοκρατικών διαδικασιών, καθώς εξαιτίας αυτών στην Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα μέχρι σήμερα έχει αδειοδοτηθεί μόνο εκείνο της Κέρκυρας. Για αυτό το θέμα, ο κ. Πιτσιόρλας πληροφόρησε το Δήμαρχο ότι θα υπάρξουν εξελίξεις σε νομοθετικό επίπεδο και πολύ γρήγορα το ζήτημα θα τελειώσει ευνοϊκά. Είναι γνωστό ότι στην πρώτη ομάδα των προς αδειοδότηση υδατοδρομίων βρίσκεται εκείνο της Καλαμάτας.

Επίσης, ο Δήμαρχος συζήτησε με τον κ. Πιτσιόρλα για το κτήριο Αλιφέρη και την πιθανότητα ανταλλαγής του με ακίνητο του Δήμου. Ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ είπε ότι αυτό πρέπει να συζητηθεί με το νέο υπερταμείο.

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΤΑΔ

Ακολούθως, ο Δήμαρχος είχε συνάντηση με στελέχη της ΕΤΑΔ για τα 49 στρέμματα της Δυτικής Παραλίας. Οι αρμόδιοι της ΕΤΑΔ του είπαν ότι το κλείσιμο τέτοιων θεμάτων, που αφορούν σε περίπου 70.000 ακίνητα του Δημοσίου στην Ελλάδα, περιέρχεται στην ευθύνη του υπερταμείου.  Επομένως, αρχίζει ο αγώνας από την αρχή για τη διεκδίκηση από το Δήμο των 49 στρεμμάτων, προκειμένου αυτά να αξιοποιηθούν.

Ιδιαίτερα για το θέμα αυτό, το ενδιαφέρον του ΕΛΚΕΘΕ για την κατασκευή ενυδρείου σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας είναι πάντοτε ζωηρό και κατά την ΕΤΑΔ η λειτουργία του ενυδρείου αποτελεί πολύ σοβαρή προϋπόθεση, για να παραχωρηθεί ολόκληρος ο χώρος κατά χρήση στο Δήμο Καλαμάτας.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech