Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Επιδόθηκε το βραβείο Πολυδούρη 2016 για την ποίηση

Τη σταθερή βούληση του Δήμου Καλαμάτας να ενισχύει τον αγώνα των δημιουργών για το λόγο και την ανάδειξη και προαγωγή της ελληνικής γλώσσας, είτε στον τομέα της ποίησης με το βραβείο Μαρίας Πολυδούρη, είτε στον τομέα του δοκιμιακού λόγου με το βραβείο Παναγιώτη Φωτέα, εξέφρασε ο Δήμαρχος, το βράδυ του Σαββάτου 21 Μαΐου 2016, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Εκεί, πραγματοποιήθηκε τελετή για την επίδοση του βραβείου ποίησης που υποστηρίζει ο Δήμος Καλαμάτας οικονομικά, στο πλαίσιο του θεσμού Πολυδούρεια, με τον οποίο τιμάται η μνήμη της Καλαματιανής ποιήτριας.

a

Φέτος, το βραβείο έλαβαν από κοινού η Κωνσταντίνα Κορρυβάντη, για τη συλλογή ποιημάτων «Μυθογονία» και ο Δημοσθένης Μιχαλακόπουλος, για την ποιητική συλλογή «Αταξίδευτα».

c

Ο Δήμαρχος επέδωσε το βραβείο και έπαθλο 1.000 ευρώ (το ήμισυ του συνολικού) στον Καλαματιανό ποιητή Δημοσθένη Μιχαλακόπουλο, ο οποίος ευχαρίστησε για την τιμή που του έγινε και διάβασε ορισμένα ποιήματά του.

e

Η Κωνσταντίνα Κορρυβάντη απηύθυνε χαιρετισμό μέσω βίντεο, λόγω απουσίας της στην Αγγλία και επίσης διάβασε ποιήματά της.
Ο Π. Νίκας συνεχάρη το Σύνδεσμο Φιλολόγων Μεσσηνίας διά της Προέδρου του Μαρίας Τσαγκαράκη, για τη διοργάνωση των Πολυδουρείων και τόνισε ότι ορισμένοι από τους τιμηθέντες με το βραβείο Πολυδούρη είναι υποψήφιοι για τα Κρατικά Βραβεία Ποίησης, κάτι που δείχνει ότι το βραβείο Πολυδούρη καθιερώνεται.

g

Ακολούθησε η απόδοση μελοποιημένου του ποιήματος της Μαρίας Πολυδούρη «Σεμνότης», με τη συμμετοχή ομάδας μαθητριών του Μουσικού Σχολείου συνοδεία της καθηγήτριάς τους Εύης Ντινοπούλου, που επιμελήθηκε τη μελοποίηση.

h

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ήταν αφιερωμένο στην ποιήτρια Κοραλία Θεοτοκά, σύζυγο του λογοτέχνη Γιώργου Θεοτοκά.

 

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech