Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Αφαίρεση δένδρων λεύκας σε Ακρίτα και Φιλελλήνων

Σε εξέλιξη βρίσκονται στην οδό Ακρίτα εργασίες για την αφαίρεση των γηρασμένων δένδρων λεύκας, ενώ ολοκληρώθηκε αντίστοιχη παρέμβαση στην οδό Φιλελλήνων. Οι εργασίες στην Ακρίτα ξεκίνησαν σήμερα, Παρασκευή 13 Μαΐου 2016, περίπου από το ύψος της οδού Ευριπίδου και συνεχίζονται προς βορράν. Παρακαλούνται οι οδηγοί να δείχνουν την αναγκαία προσοχή και να συμμορφώνονται στη σήμανση και στις υποδείξεις του συνεργείου, για την αποφυγή δυστυχήματος, καθώς είναι αναγκαία η διακοπή κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα της οδού κατά τμήματα. Οι εργασίες στην Ακρίτα θα ολοκληρωθούν στις προσεχείς ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι οι παρεμβάσεις αυτές διενεργούνται στο πλαίσιο σύμβασης για την αναδιάταξη πρασίνου στις νησίδες της πόλης, προϋπολογισμού 34.968,90 ευρώ με το ΦΠΑ, επί του οποίου ο μειοδότης Ιωάννης Π. Βορβίλας προσέφερε έκπτωση 5%.
Η παροχή υπηρεσιών αφορά στη διαμόρφωση και φύτευση νησίδων σε ορισμένα σημεία της πόλης. Συγκεκριμένα, θα αφαιρεθούν όλες οι λεύκες από τις νησίδες των οδών Ακρίτα και Φιλελλήνων. Θα πραγματοποιηθεί εμπλουτισμός του χώματος και θα εγκατασταθεί αυτοματοποιημένο σύστημα άρδευσης, γι' αυτό και πραγματοποιείται παρέμβαση και επί του καταστρώματος της οδού, ώστε να εγκατασταθούν οι σωληνώσεις.
Ακολούθως, στην οδό Ακρίτα θα φυτευθούν εναλλάξ πλατάνια και χαρουπιές, καθώς και αρωματικά φυτά. Στην οδό Φιλελλήνων, θα εγκατασταθούν πλατάνια και κουτσουπιές εναλλάξ, καθώς επίσης και αρωματικά φυτά.
Οι παρεμβάσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν σε επτά νησίδες στην οδό Ακρίτα και σε δύο νησίδες στην οδό Φιλελλήνων.

DSCN0037_Medium.JPGDSCN0038_Medium.JPGDSCN0039_Medium.JPGDSCN0040_Medium.JPGDSCN0041_Medium.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech