Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Περισσότεροι χώροι ταφής στο κεντρικό κοιμητήριο Καλαμάτας

Θετικά απαντά σε πρωτοβουλία του Δήμου Καλαμάτας η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού, σε μια προσπάθεια του Δήμου να εξασφαλισθούν περισσότεροι χώροι ταφής στο κεντρικό κοιμητήριο Καλαμάτας.

Σε σχετικό έγγραφο αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Η Υπηρεσία μας δεν έχει αντίρρηση για τη χρήση ως οικογενειακών ή ατομικών τάφων των 68 αξιόλογων ταφικών μνημείων, που δεν χαρακτηρίστηκαν μνημεία ή έργα τέχνης μέχρι σήμερα, πλην των ταφικών μνημείων «Οίκος Εφεσίων», «Οίκος Ι. Φ. Κωστόπουλου», «Τάφος Γεωργίου Χρυσοσπάθη» και «επιτύμβια στήλη Νικολάου Βραχμάν».
Παρότι σχεδόν το σύνολο των 68 ταφικών μνημείων δεν χαρακτηρίστηκαν, είναι δόκιμο να γίνει η προσπάθεια για την όσο το δυνατόν καλύτερη διατήρηση αυτών, στο πλαίσιο μετατροπής πολλών κοιμητηρίων ως πόλου έλξης επισκεπτών».

Ύστερα από αυτήν την εξέλιξη, το θέμα εισάγεται στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 19 Μαΐου 2016, ώστε να προστεθούν αυτοί οι 68 χώροι ταφής στους υπάρχοντες, για την εξυπηρέτηση των συνεχώς αυξανομένων αναγκών του κοιμητηρίου. Προφανώς, η χρήση θα γίνεται χωρίς καμία αλλοίωση ή παρέμβαση στα υπάρχοντα δομικά ή καλλιτεχνικά στοιχεία των ταφικών μνημείων.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech