Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

O σαϊτοπόλεμος στην πλατεία Όθωνος

Με πολλήν επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα ο σαϊτοπόλεμος, στις 20.00 ανήμερα το Πάσχα, έναντι της πλατείας Όθωνος, στο βόρειο πάρκινγκ του Νέδοντα. Εννέα μπουλούκια σαϊτολόγων, που είχαν από καιρό ετοιμάσει πολλές δεκάδες σαΐτες, χόρεψαν «το ζεϊμπέκικο της φωτιάς», εντυπωσιάζοντας τους Καλαματιανούς και τους επισκέπτες, που παρακολούθησαν το σαϊτοπόλεμο και τους χειροκρότησαν.

Προηγήθηκαν η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, ο Σύλλογος «Ελληνομνήμονες» και ο Πολιτιστικός και Αναπτυξιακός Σύλλογος Βέργας, που παρήλασαν δίνοντας το έναυσμα έναρξης των εκδηλώσεων, στις οποίες περιλαμβάνονταν παραδοσιακοί χοροί και κεράσματα.
Οι σαϊτολόγοι κάθε μπουλουκιού, με επικεφαλής τον καπετάνιο του, έδειξαν στη συνέχεια τι θα πει σαϊτοπόλεμος: η δριμεία μυρωδιά της σαΐτας που καίγεται, λάμψη, κρότος, η προσπάθεια του σαϊτολόγου να «τιθασεύσει» τη σαΐτα, βηματίζοντας σα να χορεύει...
Ο Δήμαρχος, σε σύντομο χαιρετισμό του, απηύθυνε προς όλους το «Χριστός Ανέστη» και ευχήθηκε χρόνια πολλά. Επίσης, συνεχάρη τους σαϊτολόγους και τα μέλη των Συλλόγων που μετείχαν και τόνισε ότι ο Δήμος υποστηρίζει έμπρακτα την τέλεση του εθίμου. Ανέφερε, ακόμη, ότι ο Δήμος Καλαμάτας κάνει ό,τι μπορεί για την πανελλαδική προβολή του σαϊτοπολέμου, κάτι που συμβάλλει στην ελκυστικότητα της Καλαμάτας ως προορισμού για το Πάσχα.

 

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech