Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Πάσχα 2016 παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας

Στην Καλαμάτα τελέσθηκαν με κάθε επισημότητα η Ακολουθία του Επιταφίου και η Περιφορά του, τη Μεγάλη Παρασκευή 29 Απριλίου 2016 και το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, 30 του μήνα, η Ακολουθία της Αναστάσεως, ενώ το πρωί του Πάσχα 1η Μαΐου πραγματοποιήθηκε ο Εσπερινός της εορτής («Αγάπη). Τις εκκλησιαστικές τελετές, στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού, λάμπρυνε με την παρουσία του ο συμπατριώτης μας Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Β. Παυλόπουλος, στο πλαίσιο ιδιωτικής του επίσκεψης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΣΤΟΝ ΕΠΙΤΑΦΙΟ ΤΗΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ

epitafios2016ΝΟ2Medium

Αφότου εψάλησαν τα Εγκώμια της Μεγάλης Παρασκευής, στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μαζί με το Δήμαρχο Παναγιώτη Ε. Νίκα, τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργο Κατρούγκαλο, Βουλευτές και αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, καθώς και πλήθος κόσμου, συνόδευσε την περιφορά του Επιταφίου σε μια μακρά διαδρομή στο κέντρο της Καλαμάτας.

epitafios-filarmonikhMedium

Την τελετή κάλυψε μουσικά η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, παιανίζοντας το Μικρό Πένθιμο Εμβατήριο του Chopin, «Τα καυτά δάκρυα» του Cesare de Michelis και το Πένθιμο Εμβατήριο από την 3η (Ηρωική) Συμφωνία του Beethoven. Άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας τιμητικά περιστοίχιζε τον Επιτάφιο με τα όπλα υπό μάλης, ενώ σε οικίες απ' όπου περνούσε ο Επιτάφιος έκαιγε θυμίαμα και από πολλά μπαλκόνια τον έραιναν με άνθη.

ΕΝΑΣ ΚΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ
ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου 30 Απριλίου 2016, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Β. Παυλόπουλος μετέβη στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, για έναν καφέ με το Δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Ε. Νίκα, την Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδημάρχους και άλλους αιρετούς του Δήμου Καλαμάτας.

1 Medium
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας χαιρέτισαν θερμά κατά την άφιξη, την παραμονή και την αναχώρησή του πολλοί Καλαματιανοί και επισκέπτες, εκφράζοντας τη χαρά τους για την παρουσία του στην γενέτειρα πόλη του.
Ο κ. Παυλόπουλος είχε διάλογο με τους πολίτες, δέχθηκε και έδωσε ευχές, ενώ μετά τον καφέ επισκέφθηκε με το Δήμαρχο την Παραλία για μια βόλτα στο θαλάσσιο μέτωπο της Καλαμάτας.

Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
ΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ

h Medium

Η Καλαμάτα πανηγύρισε τη Λαμπροφόρο Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Β. Παυλόπουλου στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού, του Υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου, του Δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Ε. Νίκα, Βουλευτών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης και χιλιάδων χριστιανών.

d Medium
Αφότου ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος ανέγνωσε το Αναστάσιμο Ευαγγέλιο στον αύλειο χώρο του Ναού και έψαλε τον Αναστάσιμο Παιάνα «Χριστός Ανέστη», ο κ. Παυλόπουλος έκανε την εξής δήλωση:
«Χριστός Ανέστη! Η Σταύρωση και η Ανάσταση του Θεανθρώπου είναι για τη Χριστιανοσύνη η Θεία Σπονδή για τη σωτηρία του Ανθρώπου και την τελική του καταξίωση, ώστε να καταστεί εικόνα και ομοίωση του Δημιουργού του. Εύχομαι το Ανέσπερο Φως της Ανάστασης του Κυρίου να δείξει στην ανθρωπότητα, και ιδίως στην ευρωπαϊκή μας οικογένεια, το δρόμο του μεγάλου χρέους όλων μας, που δεν είναι άλλο από την υπεράσπιση του ανθρώπου και ιδίως του πολλαπλώς πάσχοντος στην εποχή μας συνανθρώπου, όπως επίσης και την υπεράσπιση της αξίας του και της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητάς του».
Στην τελετή της Αναστάσεως τιμές απέδωσε άγημα του 9ου Συντάγματος Πεζικού και την κάλυψε μουσικά η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.

ΣΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

1 Medium

Ανήμερα το Πάσχα και ώρα 10.00, ξεκίνησε από το Επισκοπείο η πομπή του Εσπερινού του Πάσχα, που ονομάζεται «Αγάπη», με προορισμό το Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας. Στην ιερή πομπή συμμετείχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Βουλευτές και πρώην Υπουργοί, αιρετοί της Αυτοδιοίκησης, πλήθος κληρικών και πιστών, ενώ θριαμβικά μαρς παιάνιζε η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.

7 Medium
Στο Μητροπολιτικό Ναό τελέσθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού, κατά τη διάρκεια της οποίας το Ευαγγέλιο του Πάσχα αναγνώσθηκε σε πολλές γλώσσες, σε ανάμνηση της κηρύξεώς του σε όλους τους λαούς. Όσοι παρέστησαν, άκουσαν το Ευαγγέλιο στην ελληνική, τη λατινική, την αγγλική, την αραβική, την ισπανική, την τουρκική, την ιταλική και τη γαλλική γλώσσα.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας, το εκκλησίασμα εν πομπή μετέβη και πάλι στο Επισκοπείο. Εκεί ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος προσέφερε Πασχαλινά δώρα και έδωσε τις ευχές του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ευχαριστώντας τον για την παρουσία του στις εκκλησιαστικές τελετές, ενώ ο κ. Παυλόπουλος ανταπέδωσε τις ευχές και τις ευχαριστίες. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αντάλλαξε Πασχαλινές ευχές με το Δήμαρχο και με το πλήθος των παρισταμένων, που όλοι έλαβαν το Πασχαλινό αυγό από το Μητροπολίτη.

 

epitafios2016ΝΟ1Medium.JPGepitafios2016ΝΟ2Medium.JPGepitafios2016ΝΟ3Medium.JPGepitafios2016ΝΟ4Medium.JPGepitafios2016ΝΟ5Medium.JPGepitafios2016ΝΟ6Medium.JPGepitafios20162Medium.JPG

a_Medium.JPGb_Medium.JPGc_Medium.JPGd_Medium.JPGe_Medium.JPGf_Medium.JPGg_Medium.JPGh_Medium.JPG

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech