Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Τα πυροσβεστικά οχήματα σε διασπορά για πρόληψη και άμεση επέμβαση σε πυρκαϊές

Αναχώρησαν σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη 28 Απριλίου 2016, τα πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου Καλαμάτας, σε θέσεις διασποράς, με σκοπούς την πρόληψη δασικών και αγροτικών πυρκαϊών και την έγκαιρη επέμβαση σε περίπτωση φωτιάς. Τα εξοπλισμένα με ασυρμάτους πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου θα σταθμεύουν μέχρι το τέλος της αντιπυρικής περιόδου στις περιοχές: Νέδουσα, Λαδά – Καρβέλι, Ελαιοχώρι, Αρφαρά, Άμφεια – Θουρία, Άρις, Βέργα.

Ο Δήμαρχος, με δηλώσεις του, ευχαρίστησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία για τον αγώνα που κάνει να προστατεύσει τη ζωή και την περιουσία των πολιτών. Εξέφρασε, επίσης, την οφειλόμενη τιμή και ευγνωμοσύνη στα θύματα της Πυροσβεστικής, στους πεσόντες κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας.

Ο Δήμος Καλαμάτας έχει 15 οχήματα κατάλληλα για πυρόσβεση και μπορεί να κινητοποιήσει ίσως και 30. Ο Δήμαρχος απηύθυνε ευχαριστίες προς την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου για την άριστη συντήρηση των οχημάτων, τα οποία αποκτήθηκαν μετά από τις πυρκαγιές του 2007.

Ο Π. Νίκας ζήτησε από το κοινό να δείχνει μεγάλη προσοχή, διότι από την 1η Μαΐου απαγορεύονται οι φωτιές στο ύπαιθρο και τόνισε ότι σκοπός του Δήμου είναι να παρεμβαίνει άμεσα σε περίπτωση πυρκαϊάς και να ειδοποιεί την Πυροσβεστική Υπηρεσία σχετικά. Ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι την ώρα της πυρκαϊάς όλοι εκτελούν τις εντολές που δίνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς αυτή έχει τον πρώτο λόγο. Ανέφερε, ακόμη, ότι ο Δήμος θέτει στη διάθεση της Πυροσβεστικής τα μέσα που διαθέτει, για την κατάσβεση πυρκαϊών όχι μόνο στην περιφέρειά του, αλλά και ευρύτερα.

Εκ μέρους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, ο αντιπύραρχος Δημήτριος Γεωργανάς ευχαρίστησε το Δήμαρχο για τα καλά του λόγια και τον επαίνεσε, διότι ο Δήμος έχει αναπτύξει δίκτυο στις Τοπικές Κοινότητες της περιφέρειάς του, με το οποίο συμβάλλει στην πρόληψη και στην κατάσβεση των δασικών και αγροτικών πυρκαγιών.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech