Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Συνεδρίασε η Επιτροπή Τουριστική Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Καλαμάτας

Συνεδρίασε σήμερα Μεγάλη Δευτέρα 25 Απριλίου 2016 η Επιτροπή Τουριστική Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Καλαμάτας. Ο Δήμαρχος, σε σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε πως ο Δήμος Καλαμάτας φροντίζει για την ελκυστικότητα της πόλης και αναφέρθηκε στο γεγονός ένταξης της Καλαμάτας στη Βιώσιμη Ανάπτυξη, με παρεμβάσεις αναβάθμισης στο παραλιακό μέτωπο και αλλού, καθώς και σε 6 μεγάλα έργα, για τα οποία προσεχώς διεξάγονται διαγωνισμοί: ανάπλαση στα «Ουζάκια», ανακατασκευή πρώην Καρδιολογικής Κλινικής, ανάπλαση ανατολικής όχθης ποταμού Άρι, ανάπλαση ανατολικής όχθης του Νέδοντα με ποδηλατόδρομο από οδό Κροντήρη έως μαρίνα, κατασκευή γηπέδου στα Παλιάμπελα και ριζική αναβάθμιση, με χλοοτάπητα, στο γήπεδο πρώην Σφαγείων.

Ταυτόχρονα, κορυφώνεται η προσπάθεια της Καλαμάτας να αναδειχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, έγινε ενημέρωση προς τους εκπροσώπους των φορέων σχετικά με το ανανεωμένο και εμπλουτισμένο τουριστικό υλικό, το οποίο θα βρίσκεται στα Γραφεία Τουριστικής Υποστήριξης του Δήμου Καλαμάτας τη νέα σεζόν.

Πολύ σύντομα, θα είναι διαθέσιμη και τράπεζα φωτογραφιών, όπου θα απεικονίζεται η Καλαμάτα καθ’ όλο το έτος, με στόχευση σε ειδικές μορφές τουρισμού. Επίσης, θα δημιουργηθούν νέα θεματικά βίντεο και ένα συνολικό της Καλαμάτας, τα οποία θα τεθούν στη διάθεση όλων των φορέων.

Φέτος αναμένεται μια πολύ καλή τουριστική χρονιά. Αναφορά έγινε στο πρόγραμμα έλευσης κρουαζιεροπλοίων, στην κίνηση στο αεροδρόμιο, στα τέσσερα μεγάλα συνέδρια μετά το Πάσχα και στη συνάντηση στην Καλαμάτα των ιδιοκτητών αεροσκαφών Cirrus, καθώς και σε συνέδρια που θα διεξαχθούν την περίοδο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου, που όλα οδηγούν σε επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

DSCN0141_Medium.JPGDSCN0142_Medium.JPGDSCN0143_Medium.JPG
 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech