Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Η Σπάρτη ενισχύει την υποψηφιότητα της Καλαμάτας

Στην απόφαση για πολιτική στήριξη της υποψηφιότητας της Καλαμάτας για το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021, που έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης το βράδυ της Τετάρτης 6 Απριλίου 2016, αναφέρεται η ιστοσελίδα laconia live.

Η σχετική ανάρτηση αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι ο Δήμαρχος Καλαμάτας «εξέθεσε τους λόγους για τους οποίους η Σπάρτη θα έπρεπε να ενισχύσει με το brand name της την όλη προσπάθεια. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα θετικά αποτελέσματα που αναμένονται από το 2017 και εξής να αλλάξουν την εικόνα του τόπου εφόσον επιλεγεί η πόλη του, καλώντας σε συνέργειες -και άρα συμμετοχή στα ευεργετήματα που θα προκύψουν- τις όμορες περιοχές της Σπάρτης και της Τρίπολης. Ο ίδιος έκρινε ως αποτυχημένα σε επίπεδο διαχείρισης τα προηγηθέντα παραδείγματα της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, οι οποίες διετέλεσαν πολιτιστικές πρωτεύουσες το 1997 και το 2006 αντίστοιχα. Εξέφρασε πάντως τη βεβαιότητα ότι μια σοβαρή προετοιμασία με εξεύρεση πόρων και από άλλες πηγές (λ.χ. από όσους θα επωφεληθούν από τις δράσεις) θα οδηγούσε σε μια επιτυχημένη διοργάνωση. Ο δήμαρχος Καλαμάτας διευκρίνισε τέλος πως η βοήθεια που ζητά είναι ηθική και όχι υλική, δεσμευόμενος ότι σε περίπτωση θετικής απάντησης από τη Σπάρτη και εν γένει τη Λακωνία, αυτή θα ενταχθεί στον όλο σχεδιασμό των εκδηλώσεων.
Αναλύοντας από την πλευρά του στους δημοτικούς συμβούλους της Σπάρτης τους ευρύτερους στόχους του εγχειρήματος, ο εκτελεστικός διευθυντής Έκτορας Τσατσούλης μίλησε μεταξύ άλλων για αξιοποίηση των ντόπιων καλλιτεχνών και «εξαγωγή» πολιτισμού, για προγράμματα εκπαίδευσης και εξοικείωσης με τις νέες τεχνολογίες, για πολιτιστική άνοδο του επιπέδου της πόλης και των ανθρώπων της. Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε από τη Σπάρτη να εξειδικεύσει τις ανάγκες της ώστε να διερευνηθούν ενδεχόμενες συνεργασίες, που θα αξιοποιούν χώρους, ανθρώπινο δυναμικό και συλλογικότητες.
Από την ψηφοφορία που ακολούθησε προέκυψε κατά πλειοψηφία η προθυμία του δήμου Σπάρτης να συμπράξει με εκείνον της Καλαμάτας, ενισχύοντας έτσι και το φάκελο υποψηφιότητας της τελευταίας. Ο κ. Βαλιώτης διευκρίνισε μάλιστα ότι ο δήμος μας θα θέσει στη διάθεση των Καλαματιανών το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος, καθώς και την Επιτροπή Τουρισμού.
Η απόφαση για την ανακήρυξη της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021 θα γνωστοποιηθεί τον προσεχή Νοέμβριο. Οι άλλες δύο φιναλίστ είναι η Ρόδος και η Ελευσίνα».

Nikas-Moiragias-Sparti.jpg

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech