Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Η Οικονομική Επιτροπή συνεδρίασε στις 5 Απριλίου 2016

Στην υπ' αριθμ. 16/2016 συνεδρίασή της συνήλθε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, την Τρίτη 5 Απριλίου 2016, κατά τη διάρκεια της οποίας διεξήχθησαν συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των εξής θεμάτων, ως ακολούθως:
1.Διάθεση πιστώσεων δημοτικού προϋπολογισμού οικον. έτους 2016. Εγκρίθηκε.

Έγκριση όρων διαγωνισμού για «Ουζάκια» και πρώην Καρδιολογική

2. Εγκρίθηκε η κατάρτιση όρων και η σύνταξη της διακήρυξης διενέργειας ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού για το έργο «Αστική ανάπλαση ζώνης οδού Αριστομένους, από οδό Ξενοφώντος μέχρι Δημοτικό Πάρκο-ΟΥΖΑΚΙΑ» , προϋπολογισμού: 1.925.000€ με το ΦΠΑ.

oyzakia

Σκοπός του έργου είναι να ενοποιηθούν οι αναπλασθέντες χώροι κυκλοφορίας και ασφαλούς διακίνησης των πολιτών της κεντρικής πλατείας-Βασ.Γεωργίου και του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων, ώστε να επιτυγχάνεται απρόσκοπτα η πρόσβαση των πεζών και των ποδηλάτων προς το λιμάνι και αντίστροφα, αλλά και η διευκόλυνση της κίνησης των πεζών στην αγορά. Με αυτόν τον τρόπο υλοποιείται η ανάπλαση των εναπομεινάντων 360 μέτρων της οδού Αριστομένους.

Οι κυριότερες παρεμβάσεις είναι:

• Ανάπλαση και διαμόρφωση του ανατολικού και δυτικού πεζοδρομίου της οδού Αριστομένους από οδό Βασιλίσσης Όλγας μέχρι το Δημοτικό Πάρκο και μέχρι τα όρια ιδιοκτησίας ΟΣΕ
• Νέα χάραξη του υφιστάμενου ποδηλατόδρομου στο δυτικό πεζοδρόμιο
• Επαναχωροθέτηση των χώρων τραπεζοκαθισμάτων στο δυτικό πεζοδρόμιο
•Επανασχεδιασμός και καθορισμός νέας διατομής της οδού Αριστομένους (μια λωρίδα κυκλοφορίας και στάθμευση), με ανακατασκευή οδοστρώματος
•Αντικατάσταση του υπάρχοντος δικτύου ηλεκτροφωτισμού με νέο σύγχρονο δίκτυο, που περιλαμβάνει την προμήθεια φωτιστικών ιστών και σωμάτων
• Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων
• Φύτευση κατάλληλων για σκίαση δέντρων - θάμνων και εγκατάσταση αρδευτικού συστήματος
• Τοποθέτηση στοιχείων αστικού εξοπλισμού (παγκάκια, φυτοδοχεία, κάδοι απορριμμάτων, μπάρες στάθμευσης ποδηλάτων, κ.λπ.)

3. Εγκρίθηκε η κατάρτιση όρων και η σύνταξη διακήρυξης διενέργειας ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού για το έργο «Επισκευή και διαρρύθμιση εγκαταστάσεων κτιρίου πρώην καρδιολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, για την στέγαση υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας», προϋπολογισμού: 1.364.000€ με το ΦΠΑ.

kardiologiki

Οι κυριότερες εργασίες που θα πραγματοποιηθούν είναι:

Στο εσωτερικό του κτηρίου θα αντικατασταθούν τα εσωτερικά και τα εξωτερικά κουφώματα, τα δάπεδα, η ψευδοροφή και θα βαφεί η τοιχοποιία. Επίσης οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις θα κατασκευασθούν από την αρχή. Θα γίνουν ορισμένες αλλαγές στη διαρρύθμιση με τη μετατροπή χώρων υγιεινής σε αποθηκευτικούς χώρους. Στον εξωτερικό χώρο θα κατασκευασθεί ράμπα πρόσβασης ΑμεΑ.

4. Επί της ένστασης και των πρακτικών της επιτροπής διενέργειας ανοιχτού πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για την «Προμήθεια αναλωσίμων Η/Υ, εκτυπωτών και φωτοαντιγραφικών έτους 2016 για το Δήμο Καλαμάτας». Αναβλήθηκε για την επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

5. Επί του πρακτικού της επιτροπής διενέργειας πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για την «Προμήθεια δομικών υλικών από μάνδρα». Αναδείχθηκαν μειοδότες οι: Δ. & Κ. Πανταζής και Νικόλαος Πανταζής.

6. Επί των πρακτικών της επιτροπής διενέργειας πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για την «Προμήθεια και τοποθέτηση σιδηροκατασκευών». Αναδείχθηκαν μειοδότες οι: Νταφός Ευάγγελος του Γεωργίου, Δ.Μουτσώκος & Συνεργάτες Ε.Ε. και Λάμπος Ιωάννης & ΣΙΑ Ε.Ε.

7. Επί των πρακτικών της επιτροπής διενέργειας πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για την «Προμήθεια και τοποθέτηση ξυλουργικών κατασκευών». Μειοδότες αναδείχθηκαν οι εταιρείες: Δ. Μουτσώκος & Συνεργάτες Ε.Ε. και Λάμπος Ιωάννης και ΣΙΑ Ε.Ε.

8. Επί του πρακτικού της επιτροπής διενέργειας ηλεκτρονικού ανοικτού δημόσιου διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών «Κλαδέματα δενδροστοιχιών και άρσεις επικινδυνότητας μεγάλων δένδρων». Ανάδοχος αναδείχθηκε η εταιρεία Γεννάτος Θεοφάνης.

9. Νομική υποστήριξη πρώην δημοτικού υπαλλήλου. Εγκρίθηκε

 

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech