Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Μορφολογικοί κανόνες δόμησης και αρχιτεκτονικής οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας γνωστοποίησε προς το Δήμο Καλαμάτας, με έγγραφό του, ότι στην ιστοσελίδα του www.ypeka.gr  και στη διαδρομή Χωροταξία Και Αστικό Περιβάλλον → Σύγχρονη Και Παραδοσιακή Αρχιτεκτονική → Πρόγραμμα Εκπόνησης Μελετών έχουν αναρτηθεί, πλέον των παραδοτέων της β΄ φάσης της μελέτης μορφολογικών κανόνων δόμησης και αρχιτεκτονικής για τους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων της περιοχής μας, και τα παραδοτέα της α΄ φάσης (πίνακες, καρτέλες και χάρτες σε μορφή pdf), που είναι πολύ χρήσιμα για τον τεχνικό κόσμο.
Επισημαίνεται ότι η α΄ φάση της μελέτης περιλαμβάνει τη συγκέντρωση όλων των εν ισχύι θεσμικών κανονιστικών ρυθμίσεων, την αναγνώριση της αρχιτεκτονικής φυσιογνωμίας και του τοπίου, την καταγραφή της πραγματικής κατάστασης δόμησης, καθώς και την αποτίμηση και αξιολόγηση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου που διέπει τη δόμηση των οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων.
Σημειώνεται ότι την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016 πραγματοποιήθηκε ημερίδα στο αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος», με τη συμμετοχή των μελετητών, την οποία διοργάνωσαν το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Οι μελετητές έκαναν ενημέρωση και ακολούθησε διαβούλευση με τους τεχνικούς επιστήμονες της περιοχής μας, στους οποίους περιλαμβάνονταν εκείνοι του Δήμου Καλαμάτας.
Σε απάντηση του ανωτέρω εγγράφου, η Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Καλαμάτας θα προβεί γραπτώς σε κοινοποίηση προς το Υπουργείο των απόψεων και παρατηρήσεών της.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech