Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προς υπογραφή της σύμβασης για παραχώρηση του σιδηροδρομικού σταθμού στο Δήμο

Εγκρίθηκε σήμερα, Τρίτη 29 Μαρτίου 2016, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την υπογραφή σύμβασης με τη ΓΑΙΑΟΣΕ, με την οποία εκμισθώνεται στο Δήμο Καλαμάτας ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός και τα συνοδά του κτήρια. Ο όροφος του κεντρικού κτηρίου θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του Γραφείου Υποψηφιότητας Kalamata21 και τα υπόλοιπα κτήρια, περί τα 10, για τις ανάγκες κυρίως του πολιτισμού, αλλά και της κοινωνικής πρόνοιας.

ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ

Ο Δήμος Καλαμάτας θα προβεί σε δημοπράτηση της ενοικίασης ενός παραδοσιακού καφενείου που υπάρχει στο χώρο του σιδηροδρομικού σταθμού, πιθανώς και την επόμενη εβδομάδα. Σκοπός είναι να λειτουργήσει ως καφενείο υποστήριξης του πολιτιστικού κέντρου, που θα είναι ο σταθμός για κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά και για την αναζωογόνηση της ευρύτερης περιοχής.
Ο Δήμος Καλαμάτας, όπως τόνισε ο Δήμαρχος μιλώντας σήμερα στους δημοσιογράφους, ελπίζει πως με τη συγκεκριμένη κίνηση ανάληψης της ευθύνης λειτουργίας αυτών των εγκαταστάσεων, θα αναβαθμιστεί η εμπορική και επιχειρηματική κίνηση στη συγκεκριμένη περιοχή, η οποία έχει σημαντικά μειωθεί από τότε που έπαψε να λειτουργεί ο σταθμός των τρένων.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech