Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου παρά την καταρρακτώδη βροχή

Η απειλή της βροχής στην αρχή και η καταρρακτώδης βροχή στο τέλος δε ματαίωσαν την παρέλαση στην Καλαμάτα, που έγινε με την ευκαιρία της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821. Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε με λαμπρότητα και παρά τις αντίξοες συνθήκες, καθώς τμήματα ορισμένων Πολιτιστικών Συλλόγων και Κοινωφελών Σωματείων, όπως και τα ένοπλα τμήματα του 9ου Συντάγματος Πεζικού και της 120 ΠΕΑ, αλλά και η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας παρήλασαν υπό έντονη βροχόπτωση.

DSCN0121 Medium

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας για τη μεγάλη θρησκευτική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού τελέσθηκε δοξολογία και μετά το πέρας αυτής, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο ηρώον της Πλατείας 23ης Μαρτίου.
Κατόπιν, εν σώματι οι επίσημοι μετέβησαν στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, για να παρακολουθήσουν την παρέλαση. Την Κυβέρνηση στον εορτασμό εκπροσώπησε ο Βουλευτής Μεσσηνίας Πέτρος Κωνσταντινέας.
Η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας κάλυψε, όπως κάθε χρόνο, την εκδήλωση, δίδοντας και το ρυθμό στα παρελαύνοντα τμήματα.

DSCN9917 Medium

 

Υπό τους ήχους εμβατηρίων, τα τμήματα Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, καθώς και εκείνα των Πολιτιστικών και Τοπικών Συλλόγων με τις πολύχρωμες παραδοσιακές ενδυμασίες, όπως και αντιπροσωπείες κοινωφελών Σωματείων παρήλασαν τιμώντας τους Ήρωες του 1821 και αποσπώντας δίκαια το χειροκρότημα.

DSCN0168 Medium

Θερμότερη ήταν η επιβράβευση του κοινού για εκείνους που παρήλασαν με νεροποντή, καθώς πολύς κόσμος δεν έφυγε από τη θέση του και, ανοίγοντας ομπρέλες, καμάρωσε όσους παρήλαυναν.

DSCN0047 Medium
Μετά το πέρας της παρελάσεως, ο Δήμαρχος δήλωσε τα εξής: «Η χώρα μας βρίσκεται σε πολύ δύσκολη περίοδο, τη δυσκολότερη μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Χειρότερα από τα οικονομικά μας προβλήματα είναι τα εθνικά, ιδιαίτερα το προσφυγικό ζήτημα. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι οι Έλληνες και η σημερινή μέρα είναι μία μέρα ελπίδας. Να σκεφτούμε πριν 195 χρόνια τους αγώνες των προγόνων μας και να φροντίσουμε να κρατήσουμε αυτόν τον τόπο όρθιο. Τα προβλήματα είναι τεράστια και χρειάζεται ενότητα και προσπάθεια από όλους μας».

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech