Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Το κοινό καταχειροκρότησε τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους»

Στην κατάμεστη κεντρική αίθουσα του Μεγάρου Χορού, το βράδυ της Τετάρτης 23 Μαρτίου 2016, το κοινό της Καλαμάτας παρακολούθησε μία συναυλία, στην οποία κυριάρχησαν η έντονη συγκίνηση και το πατριωτικό αίσθημα.

DSC 0107 Medium

Οι φιλόμουσοι καταχειροκρότησαν στους «Ελεύθερους Πολιορκημένους», σε ποίηση Διονυσίου Σολωμού, το Γιάννη Μαρκόπουλο, την ορχήστρα «Παλίντονος Αρμονία», το Λάκη Χαλκιά, τον Άγγελο Ανδριανό, τον Ιωάννη Λάκη και τη Μαρία Λυμπεράκου στους σολιστικούς ρόλους, καθώς και τη χορωδία «Ορφέας» Τρίπολης, υπό τη διεύθυνση της Χριστίνας Αθανασοπούλου. Επίσης, ο συνθέτης συνέστησε στο κοινό το νέο τραγουδιστή Γιώργο Ζερβάκη.

DSC 0113 Medium

Ο Γιάννης Μαρκόπουλος εξέφρασε τη συγκίνησή του για το γεγονός ότι το έργο του παρουσιάστηκε στην Καλαμάτα, τονίζοντας ότι του χρειάστηκαν 14 χρόνια για να το ολοκληρώσει και πως η ιδιαίτερη συγκίνησή του για τη βραδιά αυτή οφείλετο στο γεγονός ότι τις βάσεις του σχεδιασμού της μεγάλης αυτής σύνθεσης έθεσε στην Καλαμάτα και τη Μάνη.

DSC 0155 Medium

Επεσήμανε δε, μεταξύ άλλων, πως η ποιητική ιδιοφυΐα του Διονυσίου Σολωμού παρουσιάζεται στους συγκλονιστικούς στίχους:

«Αραπιάς άτι, Γάλλου νους, βόλι Τουρκιάς, τόπ’ Άγγλου!

Πέλαγο μέγα πολεμά, βαρεί το καλυβάκι».

DSC 0176 Medium

Οι ακροατές έδωσαν στους συντελεστές της συναυλίας επανειλημμένα το θερμότερο χειροκρότημα και «μπίζαραν» στο τέλος, με αποτέλεσμα να επανέλθουν ο κ. Μαρκόπουλος και οι τραγουδιστές επί σκηνής, επαναλαμβάνοντας το τμήμα εκείνο του έργου που αναφέρεται στην έξοδο του Μεσολογγίου: «Δρόμο να σχίσουν τα σπαθιά κι ελεύθεροι να μείνουν».

DSC 0203 Medium

Ο Δήμαρχος, μετά το τέλος της συναυλίας, συνεχάρη θερμά τον κ. Μαρκόπουλο και τους λοιπούς συντελεστές.

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech