Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Υπογραφή σύμβασης για σύνδεση της κοινοτικής οδού με το δρόμο Άνω – Κάτω Βέργα

Υπεγράφη σήμερα, Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016, από το Δήμαρχο και το νόμιμο εκπρόσωπο του αναδόχου συμφωνητικό για την εκτέλεση του έργου «Τσιμεντόστρωση τμήματος οδού, από Σέλιτσα προς Άνω Βέργα». Αντικείμενο του έργου είναι η τσιμεντόστρωση του τμήματος από Σέλιτσα προς Άνω Βέργα, για ευχερή σύνδεση της κοινοτικής οδού με το νέο δρόμο Άνω – Κάτω Βέργας. Το τμήμα που θα τσιμεντοστρωθεί είναι σήμερα στρωμένο με υλικό οδοστρωσίας ΑΑΑ και η τσιμεντόστρωση θα διενεργηθεί, ώστε η οδός να αποκτήσει επαρκές πλάτος σε περίπτωση συνάντησης αντιθέτως κινουμένων αυτοκινήτων.

Επιπλέον, από το Δήμο θα διατεθούν 60 κυβικά μέτρα σκυροδέματος, για τη διενέργεια περαιτέρω βελτιώσεων σε άλλα σημεία του συγκεκριμένου οδικού τμήματος.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο προϋπολογισμού 612.000,01 € με το ΦΠΑ, με τίτλο «Βελτίωση τοπικής οδού Άνω – Κάτω Βέργας», είχε ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 – 2013» - άξονας ΟΠΑΑΧ. Πρόκειται για σημαντικό έργο επί μήκους δρόμου 2.582 μέτρων, μετά την εκτέλεση του οποίου – σε συνδυασμό με την ανωτέρω τσιμεντόστρωση - δε θα χρειάζεται να μεταβεί κανείς στα Σωτηριάνικα για να φθάσει στον οικισμό της Άνω Βέργας. Η διαδρομή συντομεύεται από 20 χιλιόμετρα σε 8, ενώ γίνεται και ασφαλέστερη. Το φυσικό αντικείμενο περιέλαβε τμηματική ισοπέδωση οδοστρώματος, τμηματικό καθαρισμό και διάστρωση περίσσιων υλικών εντός της υπάρχουσας τάφρου, υπόβαση από ΑΑΑ, κατασκευή επί όλου του μήκους του δρόμου επενδεδυμένης τάφρου από σκυρόδεμα, κατασκευή 5 σωληνωτών οχετών Φ 800 σε σημεία όπου είναι αναγκαίο, ασφαλτόστρωση και τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας.

Verga_2_Medium.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech