Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Προβολή του «Δράκου» και πλακέτα στο Νίκο Κούνδουρο

Την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016, στις 21.00, η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας θα προβάλει την ταινία του Νίκου Κούνδουρου «Ο Δράκος», 60 χρόνια μετά την πρώτη προβολή της (η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 20.00 με την προβολή ενός σχετικού ντοκιμαντέρ).

Η Λέσχη, θέλοντας να τιμήσει το Νίκο Κούνδουρο για την προσφορά του στον ελληνικό κινηματογράφο, τον έχει προκαλέσει στην Καλαμάτα και θα του απομείνει τιμητική πλακέτα.

«Ο ΔΡΑΚΟΣ»

Ένας ασήμαντος και μοναχικός τραπεζικός υπάλληλος, εξαιτίας της εκπληκτικής του ομοιότητας μ' έναν κακοποιό που οι εφημερίδες αποκαλούν «Ο Δράκος», καταδιώκεται από την αστυνομία και βρίσκει καταφύγιο σ' ένα καμπαρέ, ξεφεύγοντας ταυτόχρονα από τη γκρίζα και μίζερη ζωή του.
Ο Ιάκωβος Καμπανέλης γράφει ένα σενάριο με πολλές όψεις, που διαχειρίζεται πολλά θέματα με τρόπο σχεδόν αριστοτεχνικό και ο Νίκος Κούνδουρος, με την πρωτοποριακή και καινοτόμο ματιά του, κάνει μια από τις ελάχιστες ταινίες που επηρέασαν τον ελληνικό κινηματογράφο σε τέτοιο βαθμό, ώστε να θεωρείται από τις σπουδαιότερες δημιουργίες του. Η μουσική επένδυση του Χατζιδάκι και η σεμνή φυσιογνωμία του Ηλιόπουλου «κουμπώνουν» τέλεια με το πνεύμα και το ύφος της ταινίας.

Κυριακή 20 Μαρτίου 2016
ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΣ | Ο ΔΡΑΚΟΣ [1956]
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΛΔΑΤΟΣ | Η ΑΘΗΝΑ ΤΟΥ '50
Χώρος – Αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος»
Ώρα -- 20:00
Είσοδος ελεύθερη

o_drakos_1_Medium.JPGo_drakos_2_Medium.JPGo_drakos__afisa_Medium.JPG

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech