Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Στηρίζουν πάση δυνάμει την Καλαμάτα για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 οι Δήμοι της Μεσσηνίας

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 16 Μαρτίου 2016 στο Δημαρχείο Καλαμάτας σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν – κατόπιν προσκλήσεως του Δημάρχου Καλαμάτας - Δήμαρχοι ή εκπρόσωποι Δήμων της Μεσσηνίας, πλην του Δημάρχου Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα, ο οποίος βρισκόταν εκτός Μεσσηνίας για θέμα που έχει ανακύψει με τον Κυπαρισσιακό Κόλπο. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Κατσίβελας τηλεφώνησε στο Δήμαρχο Καλαμάτας και έγινε σχετική συνεννόηση. Επίσης, υπήρξε τηλεφωνική ενημέρωση από τον Πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου Ηλία Ανδρικόπουλο.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα εξής θέματα: 

1. Πολιτιστική Πρωτεύουσα Της Ευρώπης 2021

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Γραφείου Υποψηφιότητας Kalamata21 Έκτωρ Τσατσούλης και στελέχη του Γραφείου επέδωσαν στους Δημάρχους και τους εκπροσώπους Δήμων αναμνηστικά. Απ’ όλους τους εκπροσώπους των ΟΤΑ εκφράσθηκαν συγχαρητήρια προς το Δήμο Καλαμάτας για την πρόκριση της Καλαμάτας στο δεύτερο γύρο.

Στη σύσκεψη επισημάνθηκε η υποστήριξη που δόθηκε από όλους τους Δήμους προς την υποψηφιότητα της Καλαμάτας, κάτι που και πάλι είναι επιθυμητό, ενώ τονίστηκε ότι θα γίνει επίσκεψη εκ νέου σε όλους τους Δήμους. Είναι αυτονόητο ότι τα οφέλη, εφόσον η Καλαμάτα αναδειχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021, θα διαχυθούν σε όλη τη Μεσσηνία.

Όλοι οι Δήμαρχοι και εκπρόσωποι Δήμων συμφώνησαν να στηριχθεί η υποψηφιότητα της Καλαμάτας πάση δυνάμει.

 

2. Απορρίμματα

Πραγματοποιήθηκε ανάλυση της κατάστασης και τονίσθηκε ότι αποτελεί πρόβλημα η κατάργηση της δομής στην Καλλιρρόη, όπως προβλέπεται σε όσα συζητεί η Κυβέρνηση με την ΤΕΡΝΑ. Επίσης, υπάρχουν αντιδράσεις από την Παλιόχουνη και τον Ευρώτα σχετικά με το ενδεχόμενο μεταφοράς απορριμμάτων από τη Μεσσηνία στις περιοχές αυτές, στο πλαίσιο της επεξεργασίας απορριμμάτων.

Όλοι συμφώνησαν ότι πρέπει να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις ως Μεσσηνία. Συμφωνήθηκε επίσης να γίνει εκ νέου συνάντηση για το θέμα το επόμενο δεκαήμερο.

 

3. Υγρά απόβλητα

Υφίσταται σοβαρό πρόβλημα εξαιτίας της απόρριψης λυμάτων με υψηλό ρυπαντικό φορτίο σε περιοχές γύρω από το Βιολογικό Καθαρισμό Καλαμάτας, καθώς και σε ρέματα ανά τη Μεσσηνία.

Υπάρχουν προτάσεις από τη ΔΕΥΑΚ για έλεγχο της κατάστασης.

Θα πρέπει κάθε Δήμος που έχει βιολογικό καθαρισμό να προβαίνει σε διαχείριση των λυμάτων της περιοχής του.

Αποφάσεις θα ληφθούν στην επόμενη συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί εντός δεκαημέρου.

DSCN0049_Medium.JPGDSCN0050_Medium.JPGDSCN0051_Medium.JPGDSCN0052_Medium.JPGDSCN0053_Medium.JPGDSCN0054_Medium.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech