Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Ανάπλαση υπέρ των πεζών στην πλατεία Υπαπαντής

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την εκτέλεση του έργου με τίτλο «Μικροδιαμορφώσεις και παρεμβάσεις φύτευσης στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Υπαπαντής (διαχείριση κίνησης & στάθμευσης οχημάτων)». Ανάδοχος είναι ο Παναγιώτης Κ. Φιλανδριανός και το έργο χρηματοδοτείται από δημοτικούς πόρους. Οι παρεμβάσεις εκτελούνται με σύμφωνη γνώμη της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας και αποσκοπούν στην προστασία της πρόσβασης και στην ασφάλεια των πεζών από και προς το Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής, απελευθερώνοντας ζωτικό χώρο της πλατείας Υπαπαντής από τα τροχοφόρα.

Συγκεκριμένα, στη νότια πλευρά της πλατείας θα γίνουν επιφανειακές φυτεύσεις σε επιλεγμένα σημεία, με σκοπό να εξασφαλισθεί η αποτροπή της ανεξέλεγκτης σήμερα στάθμευσης τροχοφόρων. Παράλληλα, με κατάλληλη επιφανειακή φύτευση και με τοποθέτηση εμποδίων (κολονάκια από μάρμαρο) θα αποκλειστεί η πρόσβαση τροχοφόρων στο ζωτικό για τη λειτουργία του Ναού δυτικό αύλειο χώρο. Η πρόσβαση προς την κύρια είσοδο του Ναού θα είναι ελεγχόμενη όσον αφορά στα αυτοκίνητα και θα τυγχάνει διαχείρισης με ενσύρματες βυθιζόμενες μπάρες. Προκειμένου να υλοποιηθεί ο έλεγχος πρόσβασης, θα περιοριστεί το υφιστάμενο άνοιγμα που διαμορφώνουν οι λιθόκτιστοι (με μαρμαρόπετρες) τοίχοι περίφραξης, με μικροεπεκτάσεις τους, σαν συνέχειά τους. Δυτικότερα, στον ίδιο χώρο, θα φυτευθούν δένδρα και θα καθαιρεθούν και απομακρυνθούν οι τσιμεντοστρώσεις που περιβάλλουν τις βάσεις των προτομών των αοιδίμων Μητροπολιτών, προκειμένου ο περιβάλλων χώρος τους να φυτευθεί. Νέα φωτιστικά θα αντικαταστήσουν τις εκεί υπάρχουσες κατεστραμμένες βάσεις επίγειου φωτισμού των προτομών.
Για την υποστήριξη της κύριας πρόσβασης των πεζών προς το χώρο της πλατείας θα διαμορφωθεί πεζοδρόμιο, που θα δαπεδοστρωθεί με κυβόλιθους, στο χώρο δυτικά του προαυλίου και των σκαλοπατιών. Η διαμόρφωση του πεζοδρομίου θα διευκολύνει την πρόσβαση των πεζών από τις οδούς Μπενάκη και Υπαπαντής.

 

P3151031_Medium.JPGP3151032_Medium.JPGP3151033_Medium.JPGP3161039_Medium.JPGP3161040_Medium.JPGP3161041_Medium.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech