Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Επίσκεψη μαθητών από το 2ο Λύκειο Πύργου

Το Δημαρχείο επισκέφθηκαν και συναντήθηκαν με το Δήμαρχο, σήμερα Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016, μαθήτριες και μαθητές της Α΄ τάξης από το 2ο Λύκειο Πύργου, συνοδευόμενοι από καθηγητές τους. Οι μαθητές βρίσκονται στην Καλαμάτα με εκπαιδευτικό τους θέμα το προσφυγικό, γι’ αυτό και επικοινώνησαν με την Πρόεδρο του Συλλόγου Μικρασιατών Φωτεινή Κοτσογλανίδη, η οποία τους συνόδευσε στο Δημαρχείο.

Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τα παιδιά εκφράζοντας τη χαρά του για την επίσκεψή τους και αναφέρθηκε συνοπτικά στην ιστορία της πόλης, επισημαίνοντας ότι η Καλαμάτα, 200 χρόνια μετά την Επανάσταση, διεκδικεί να είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης έτους 2021. Η επιλογή της Καλαμάτας θα είναι πολύ σημαντική, διότι η πόλη και η περιοχή της θα προβληθούν πανευρωπαϊκά, θα γίνουν εδώ πολλές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, ενώ θα πραγματοποιηθούν και έργα υποδομής.

Ο Π. Νίκας αναφέρθηκε στη σημερινή κατάσταση της πόλης και στις προοπτικές της και συμβούλευσε τα παιδιά να σπουδάσουν ό,τι τα ευχαριστεί, αξιοποιώντας το καθένα την κλίση του.

Αναφορικά με τους πρόσφυγες που η Ελλάδα υποδέχθηκε το 1922, ο Δήμαρχος είπε ότι στην Καλαμάτα ήλθαν περί τους 5.000 συμπατριώτες μας από τη Μικρά Ασία. Τόνισε, δε, την αξία της μνήμης, επισημαίνοντας ότι θα ανεγερθεί μνημείο για τους Μικρασιάτες και Ποντίους στον περιβάλλοντα χώρο του Ιερού Ναού Αναλήψεως, που ήταν το επίκεντρο του χώρου όπου εγκαταστάθηκαν.

Τα παιδιά, προερχόμενα από πόλη που έχει αντιμετωπίσει ιδιαίτερο πρόβλημα με τα σκουπίδια, απηύθυναν ερωτήσεις στο Δήμαρχο για τη διαχείριση στην οποία προβαίνει ο Δήμος Καλαμάτας. Ο Π. Νίκας αναφέρθηκε στην ανακύκλωση και στην κομποστοποίηση, με τις οποίες επιτυγχάνεται μεγάλη μείωση του όγκου των σκουπιδιών, τονίζοντας πως είναι αναγκαίο να υπάρξει κεντρικός σχεδιασμός από το κράτος και επισημαίνοντας πως καίριας σημασίας είναι η διαχείριση του υπολείμματος.

Από το Δήμο Καλαμάτας, στα παιδιά προσφέρθηκαν αναψυκτικά και αναμνηστικά δωράκια.

DSCN0039_Medium.JPGDSCN0040_Medium.JPGDSCN0041_Medium.JPGDSCN0042_Medium.JPGDSCN0043_Medium.JPGDSCN0044_Medium.JPGDSCN0045_Medium.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech