Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Σπουδαίες εκθέσεις εικαστικών έργων στην Καλαμάτα

Σπουδαίες εκθέσεις εικαστικών έργων θα διοργανωθούν στην Καλαμάτα το 2016 (Απρίλιος – Μάιος), στο studio του Μεγάρου Χορού. Οι εκθέσεις θα οργανωθούν από το Δήμο Καλαμάτας, την Κοινωφελή του Επιχείρηση «Φάρις», το μεγάλο Καλαματιανό ζωγράφο Δημήτρη Τζαμουράνη και το Mataroa Contemporary Art Center.

Για την καλή προετοιμασία της 1ης έκθεσης σύγχρονης τέχνης, που θα περιλαμβάνει μιαν επιλογή έργων από τη συλλογή Rik Reinking από το Αμβούργο της Γερμανίας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου το βράδυ της Τρίτης 19 Ιανουαρίου 2016, με τη συμμετοχή των Δημήτρη Τζαμουράνη, Ιπποκράτη Παπαδημητράκου (εκπροσώπου του Mataroa), Θανάση Ηλιόπουλου, Παναγιώτη Λαμπρινίδη και Έκτορα Τσατσούλη.
Οι καλλιτέχνες, των οποίων αναμένεται να εκτεθούν ζωγραφικά έργα στην έκθεση με τίτλο: «Δεν μπορείτε να πείτε αντίο σε έναν μύθο! Σχετικά με το φόβο και τον πόνο στη σύγχρονη τέχνη», είναι οι εξής: Dirk Skreber, Peter Doig, Terence Koh, Jessica Diamond, Sam Durant, Nah Goldin, Daniele Buetti, Vanessa Beecroft, Tony Oursler, Banks Violette, Mariko Mori, Dimitris Tzamouranis, Jimmie Durham, Wolf Vostell, Baldur Burwitz, Cady Noland, Michael Buthe, Bansky, Jan Farbe, Daim, Boxi, Manuel Ocampo, Hermann Nitsch, Anne and Patrick Poirier, Jon Pylypchuk, Wolfgang Petrick, Ed & Nancy Kienholz, Michael Schmeichel, Magda Krawcewicz, Gregor Gaida, Hedi Xandt, Seok Lee, Franticek Klossner.
Θα υπάρξει, επίσης, μια έκθεση με έργα από το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.
Θα καταβληθεί δε προσπάθεια να είναι οι εκθέσεις αυτές γεγονότα διεθνούς εμβέλειας στη σύγχρονη τέχνη, ίσως τα σημαντικότερα στην Ελλάδα.
Σημειώνεται πως όταν ενοικιασθούν οι χώροι του ΟΣΕ από το Δήμο Καλαμάτας, εκθέσεις εικαστικών θα πραγματοποιούνται στην αποθήκη.

100_0496_Medium.JPG100_0497_Medium.JPG

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech