Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Απορρίμματα: Οι Δήμαρχοι στο Υπουργείο Περιβάλλοντος

Σε συνέχεια της συνάντησης της 18ης Νοεμβρίου 2015 στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στο πλαίσιο επανεξέτασης των έργων διαχείρισης αποβλήτων Πελοποννήσου από τη Διϋπουργική Επιτροπή Μεγάλων Έργων, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης προσκάλεσε το Δήμαρχο να παρευρεθεί σε σύσκεψη εργασίας, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 13.00 - 16.00 στο Υπουργείο.

Η σύσκεψη εντάσσεται στη διαδικασία ενημέρωσης του Υπουργείου για τις πρωτοβουλίες των ΟΤΑ στο θέμα της προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων στις αντίστοιχες Περιφερειακές Ενότητες και έχει χαρακτήρα διαλόγου με τους εκπροσώπους της πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο πλαίσιο της σύνταξης των Τοπικών τους Σχεδίων Διαχείρισης Αποβλήτων.

Για το σκοπό αυτό, ζητούνται και θα δοθούν από το Δήμο Καλαμάτας συγκεκριμένα στοιχεία.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός σημειώνει τα εξής, στην πρόσκληση:

«Στόχος μας είναι η παύση της ανεξέλεγκτης διάθεσης, και η προσωρινή διαχείριση των αποβλήτων ώστε άμεσα να κλείσουν οι χωματερές, να αναβαθμισθεί και επεκταθεί η ανακύκλωση καθώς και η εναρμόνιση του ΠΕΣΔΑ Πελοποννήσου με το νέο Εθνικό Σχέδιο, που προωθεί αρμονικά όλες τις πλευρές μιας σύγχρονης διαχείρισης, με πρόληψη, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση στην πηγή, ανάκτηση, με επεξεργασία των αποβλήτων και με ελαχιστοποίηση της τελικής τους διάθεσης.
Το ΥΠΕΝ θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες αυτές, ώστε, σε συνεργασία με τους Δήμους, που ο ρόλος τους είναι καθοριστικός στην διαχείριση αποβλήτων, με ενότητα και συναντίληψη, να δοθούν λύσεις περιβαλλοντικά ασφαλείς και ορθολογικές, κοινωνικά επωφελείς, χαμηλού κόστους για τους πολίτες».

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΦΟΔΣΑ

Εν τω μεταξύ, απόψε Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016, ο Δήμαρχος θα μετάσχει σε αλληλοδιάδοχες συνεδριάσεις του ΔΣ του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, όπου θα συζητηθεί – μεταξύ άλλων – η πορεία υλοποίησης των Δημοτικών Σχεδίων Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων και η επικαιροποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ).

Νωρίτερα, στις 17.00 συναντώνται οι Δήμαρχοι των πρωτευουσών των 5 νομών της Πελοποννήσου στο γραφείο του Δημάρχου Τρίπολης.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech