Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Εργαστήριο συλλογικής σκηνικής δημιουργίας και αυτοσχεδιασμού

Το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, με τη στήριξη της Δημοτικής Σχολής Χορού, διοργανώνει ένα εργαστήριο συλλογικής σκηνικής δημιουργίας και αυτοσχεδιασμού, που απευθύνεται σε ερασιτέχνες ηθοποιούς, χορευτές, μουσικούς και άτομα που ενδιαφέρονται να εκφραστούν δημιουργικά επί σκηνής. Το εργαστήριο θα διεξαγάγουν η Eugenia Demeglio (χορογράφος, χορεύτρια) και ο Καλαματιανός Θάνος Πολυμενέας - Λιοντήρης (συνθέτης, μουσικός). Θα διαρκέσει 30 ώρες και θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο 2016, κυρίως κατά τα Σαββατοκύριακα.

Το εργαστήριο στηρίζεται στις αρχές του "Devised Theatre". Oι παραστάσεις "Devised Theatre" δεν προκύπτουν από κάποιο κείμενο ή σενάριο, αλλά από συλλογικές δημιουργικές διαδικασίες μεταξύ των συντελεστών. Το εργαστήριο είναι μια δημιουργική μαθησιακή εμπειρία με έμφαση στον σκηνικό αυτοσχεδιασμό (χορευτικό, θεατρικό, μουσικό). Οι συμμετέχοντες θα δουλέψουν σε ομάδες για να αποκομίσουν αυτοσχεδιαστικά εργαλεία (μουσικά, χοροθεατρικά) για τη δημιουργία μιας αυθεντικής παράστασης, η οποία θα βασίζεται στη συλλογικότητα, στην ομαδικότητα και στην ελεύθερη έκφραση των συμμετεχόντων.

Το περιεχόμενο του σεμιναρίου είναι κατάλληλο τόσο για άτομα τα οποία δεν έχουν καθόλου προηγούμενη εμπειρία στις παραστατικές τέχνες, όσο και για έμπειρα άτομα.
Το εκπαιδευτικό ταξίδι θα κλείσει με τη δημιουργία και παρουσίαση μιας παράστασης διαμορφωμένης από το υλικό του σεμιναρίου. Στο πρώτο μέρος οι συμμετέχοντες θα συλλέξουν σειρά εργαλείων μέσα από ασκήσεις, διαδράσεις και αυτοσχεδιαστικά παιχνίδια. Στο δεύτερο θα χρησιμοποιήσουν αυτά τα εργαλεία και προσωπικές εμπειρίες για τη δημιουργία μιας σκηνικής δράσης.

Πληροφορίες σχετικά με το εργαστήρι μπορείτε να βρείτε και στο σχετικό link: https://www.facebook.com/kalamataimpro/photos

Επικοινωνία: Στάθης Γυφτάκης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , τηλ. 27210 21881, 698 5898280

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech