Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Βοηθήματα για αντικατάσταση οικοσκευών από τον ανεμοστρόβιλο

Με απόφαση της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανούς Φωτίου, εγκρίθηκε πίστωση 9.080 ευρώ για την αντικατάσταση οικοσκευών και μικροεπισκευές σε κατοικίες, κατόπιν του ανεμοστρόβιλου της 21ης Σεπτεμβρίου 2015. Οι δικαιούχοι είναι 4 οικογένειες στην περιοχή του Ασπροχώματος και η καταβολή των σχετικών ποσών θα γίνει στο προσεχές διάστημα. Επίσης, αναμένεται χρηματοδότηση και για τις ανάγκες πέμπτης οικογένειας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας συνέδραμε εξαρχής με συνεργεία του για τον καθαρισμό των συντριμμιών από τον ανεμοστρόβιλο, συγκρότησε επιτροπές καταγραφής ζημιών και υποστήριξε με σχετική τεκμηρίωση την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και την έγκριση αποζημιώσεων από πλευράς Κράτους.

Σημειώνεται, ακόμη, ότι με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Καπάκη, που εκδόθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων, παρατείνεται έως την 25η Μαρτίου 2016, δηλαδή για 3 μήνες, η κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας της Τοπικής Κοινότητας Ασπροχώματος του Δήμου Καλαμάτας, «καθώς εξακολουθούν να υφίστανται οι λόγοι κήρυξης και το έργο της διαχείρισης των συνεπειών από τις καταστροφές που προκλήθηκαν από την εκδήλωση ανεμοστρόβιλου την 21-09-2015», όπως αναφέρεται στην απόφαση.

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech