Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech

Συγχαρητήρια για τους ελέγχους στα ζώα από την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Με επιστολή της, που υπογράφουν η Πρόεδρος Αναστασία Βυσσίνου -  Μπομπολάκη και η Γραμματέας Μαρία Χουστουλάκη, η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (εκπροσωπεί 50 σωματεία) & η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων  (εκπροσωπεί 130 σωματεία) συγχαίρουν το Δήμο Καλαμάτας στο πρόσωπο του Δημάρχου «για τις προσπάθειές σας για τον περιορισμό των αδέσποτων ζώων της περιοχής σας μέσω και του ελέγχου των ιδιοκτητών ζώων.

Θα ήταν ευχής έργον, αν και άλλοι Δήμοι λάμβαναν τέτοια πρωτοβουλία σαν αυτή της σύγκλησης συναρμοδίων φορέων αλλά και της χρησιμοποίησης της Δημοτικής Αστυνομίας για την ενημέρωση των δημοτών σας γύρω από τις υποχρεώσεις τους για τα ζώα, αλλά και τις προβλεπόμενες ποινές και πρόστιμα.

Η Δημοτική Αστυνομία μπορεί στα πλαίσια των νόμιμων καθηκόντων της να συμβάλει τα μέγιστα στον τομέα της ενημέρωσης και της πρόληψης, συστατικά στοιχεία στον περιορισμό δημιουργίας νέων αδέσποτων.

Συγχαρητήρια για τη δράση σας αυτή, που ελπίζουμε να βρει μιμητές και σε άλλους Δήμους της χώρας».

 

ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας κάνει ό,τι είναι δυνατόν, στο πλαίσιο πάντοτε της νομοθεσίας, πέρα από τη διατροφή των αδέσποτων και την κτηνιατρική υποστήριξή τους.

 

 

ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΣΗΜΑΝΣΗ, ΕΜΒΟΛΙΑ

Τελευταία, καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια ελέγχου δεσποζόμενων ζώων, από μεικτό κλιμάκιο στο οποίο μετέχουν στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Δασαρχείου και της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών, το οποίο ελέγχει εάν τα ζώα έχουν σημανθεί, εάν έχουν εμβολιασθεί και εάν τηρείται ο νόμος. Σε κάποιους συμπολίτες μας, μάλιστα, που υπέπεσαν σε παραβάσεις έχουν επιβληθεί και τα υψηλά πρόστιμα που προβλέπονται. Φυσικά, έλεγχος σήμανσης με ειδικά scanner γίνεται και σε αδέσποτα ζώα.

Δυστυχώς, ένα σοβαρό πρόβλημα είναι ότι πολλοί συμπολίτες μας δεν καθαρίζουν τα περιττώματα των ζώων τους από τους δημόσιους χώρους, ενώ άλλοι έρχονται από μακρινές περιοχές και εγκαταλείπουν τα ζώα στην Καλαμάτα.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ

Σημειώνεται, επίσης, ότι στο χώρο του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων, που αποτελεί το κεντρικό πάρκο της Καλαμάτας, απαγορεύθηκε η διέλευση σκύλων διότι εκεί λειτουργούν 3 παιδικές χαρές του Δήμου και 2 χώροι άθλησης, ενώ πραγματοποιούνται στο Πάρκο καθημερινά σχολικές εκδρομές. Τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά εάν ορισμένοι συμπολίτες μας συγκέντρωναν τα περιττώματα των ζώων τους και δεν άφηναν τα δεσποζόμενα εντελώς ελεύθερα στη βόλτα τους. Υπάρχουν πολλοί χώροι στην πόλη για την ανεμπόδιστη βόλτα των ζώων, από το νόμο όμως απαγορεύεται σε παιδικές χαρές, σε αθλητικούς χώρους και εκεί όπου συγκεντρώνονται γενικά παιδιά, για λόγους ασφαλείας και υγείας.

 

iso

govgr

wifi4eu

Επικοινωνία

Αθηνών 99, Καλαμάτα ΤΚ 24 134

  • dummy(+30) 27213 60700

  • dummy(+30) 27213 60760

  • dummy polites@kalamata.gr

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech